Lochem Spreekt over meldingen en vragen over de openbare ruimte

Foto: Extra Nieuws

Lochem – Van maandag 9 december 2019 tot 2 januari 2020 kunnen deelnemers aan het inwonerpanel Lochem Spreekt hun mening geven over het afhandelen van meldingen en vragen over de openbare ruimte. Als inwoners lid zijn van Lochem Spreekt of dat worden, kunnen zij online een vragenlijst invullen. De gemeente Lochem en Circulus-Berkel zijn benieuwd naar hun mening.

Enkele voorbeelden van vragen die inwoners kunnen hebben over de openbare ruimte: iemand ziet dat in zijn straat een stoeptegel los ligt. Of hij heeft een vraag over het groenonderhoud in zijn buurt. Weet hij dan dat hij daarvoor bij Circulus-Berkel terecht kan en hoe hij contact krijgt? Heeft hij al eens contact met Circulus-Berkel gehad over een melding of vraag? Dan hoort de gemeente ook graag wat hij daarvan vond. Reacties helpen Circulus-Berkel en de gemeente om te meten hoe inwoners deze dienstverlening ervaren.

Inwoners kunnen dezelfde vragenlijst in september 2020 nog eens invullen
De afgelopen jaren heeft Circulus-Berkel zich ontwikkeld tot een professionele partij voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Omdat de gemeente wil dat het bedrijf op beeldkwaliteit en met vaste teams in een vast gebied gaat werken, meteen we of daardoor de dienstverlening verder verbetert. Ook willen de gemeente en Circulus-Berkel weten of inwoners vinden dat hun vragen en meldingen snel en goed worden afgehandeld. Daarom legt de gemeente panelleden dezelfde vragenlijst in september 2020 nog eens voor.

Hoe meer mensen meedoen aan Lochem Spreekt, hoe beter
Iedereen vanaf 16 jaar die in de gemeente woont, werkt en/of onderneemt, kan meedoen aan Lochem Spreekt. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter!

Aanmelden en invullen van een vragenlijst gaat eenvoudig
Heeft iemand zich aangemeld op www.lochemspreekt.nl? Dan ontvangt hij binnen enkele dagen een e-mail met een link naar het onderzoek. Aanmelden is gratis. Een panellid ontvangt gemiddeld 4 keer per jaar een korte online vragenlijst. Invullen gaat eenvoudig en kost per keer ongeveer 5 tot 10 minuten. Per keer beslist een deelnemer of hij wilt meedoen. Hij ontvangt altijd als eerste de uitkomsten van het onderzoek per e-mail en hoort wat de gemeente daarmee doet.

Geen panellid van Lochem Spreekt en toch de vragenlijst invullen
Willen inwoners (nog) niet deelnemen aan het inwonerpanel maar toch graag mee doen aan het onderzoek? Dan kunnen zij de vragenlijst ook invullen via de homepage van Lochem Spreekt (www.lochemspreekt.nl). Daar is een link naar de vragenlijst te vinden.