Schaatsdiploma’s voor jeugd Eibergen, Rekken en Beltrum

Enschede – Op maandag 2 december was alweer de laatste les van het 4 weken durende Piet de Wit Schaatsproject 2019 voor de kinderen uit Eibergen, Rekken en Beltrum. De Eibergse Sport Federatie en de Eibergse IJsvereniging gaan jaarlijks met de kinderen die zich aanmelden uit de groepen 6, 7 en 8 naar de IJsbaan Twente in Enschede. Er deden dit jaar ongeveer 70 kinderen mee en die ontvingen op 2 december allemaal hun schaatsdiploma omdat ze bij het examen alle oefeningen volbrachten. Aan bod kwam de onderdelen: remmen, vallen, slalommen en onder een poortje doorschaatsen. Het examen werd afgesloten met een mini-marathon, waar men in 15 minuten zoveel mogelijk rondjes diende te schaatsen. De schaatstrainers van IJsbaan Twente en van de Eibergse IJsvereniging hebben weer goed werk geleverd, net als Hartemink Touringcarbedrijf en Rotor BV de Sportpromotor. Kijk voor alle foto’s en filmpjes op www.sportfederatieberkelland.nl