(h)Eerlijke en lekkere waar tijdens Oogstfeest kasteel Doorwerth

Doorwerth – Dit jaar organiseert Geldersch Landschap & Kasteelen op kasteel Doorwerth het jaarlijkse Oogstfeest op zondag 29 september.Op het binnenhof zijn (h)eerlijke producten te koop van de makers zèlf: van groenten, fruit en honing tot wijn van Nederlandse bodem. Dit alles in een feestelijke sfeer met muziek, middeleeuwse ambachten, en ‘toevallige’ ontmoetingen met vroegere kasteelbewoners.

Oogsttijd in de moestuin

Het feest begint bij de historische moestuin van het kasteel zelf. September is de maand waarin vruchten rijpen en veel groenten van het land worden gehaald. De oogsttijd was vroeger een hele drukke periode. Zo veel mogelijk producten moesten bewaard worden voor de winter. Als al het werk is gedaan en het resultaat is goed, dan is het traditioneel tijd voor een oogstfeest. Hier wordt gepronkt met de mooiste producten uit de tuin.

Binnenhof vol kramen
Tijdens het Oogstfeest kan de bezoeker de producten uit de boomgaard en moestuin kopen, soms verwerkt in eendirect consumeerbaar product. Ook anderen – particulieren en bedrijven – zullen die dag hun oogst inbrengen: biologische wijnen, jams, chutneys, honingproducten, sauzen, kazen, azijn, schapenproducten, viltproducten, zeepjes en zo meer. Nieuwkomer is fermentatie-expert Christian Weij. Ook de imkers van Doorwerth zullen natuurlijk niet ontbreken.

Middeleeuwse ambachten, muziek en toevallige ontmoetingen.

Rondleidingen door de moestuin zijn er elk uur tussen 12:00 en 15:00 uur. In het kasteel kan je ‘toevallige ontmoetingen’ hebben met de vroegere bewoners en is er een ontdekkingstocht door het kasteel voor de kinderen

Kasteel Doorwerth is een van oorsprong middeleeuwse kasteel en heeft historisch ingerichte vertrekken. Daarnaast herbergt het ook de collectie van het Nederlands Jachtmuseum, de Nationale Bosbouwcollectie en Museum Veluwezoom.

Praktische informatie

Markt en kasteel zijn geopend van 11.00-17.00 uur. De toegang voor de markt is € 2,00 per persoon en bezoekers mogen tegen gereduceerd (groeps-) tarief het kasteel bezoeken. Parkeren: € 2,00 per auto.

Bereikbaarheid
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, Doorwerth, tel. (026) 3397406.
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Kasteel Doorwerth is niet bereikbaar per openbaar vervoer.