Koen Knufing nieuwe voorzitter VNO-NCW Achterhoek

Koen Knufing

Borculo – De leden van VNO-NCW Achterhoek hebben woensdag 22 mei, tijdens een bedrijfsbezoek aan Meilink Borculo, Koen Knufing benoemd tot nieuwe voorzitter van de regio en Henk Tappel tot bestuurslid van de regio.

Koen Knufing
Knufing (45) volgt Peter Rikken op, die deze functie ruim drie jaar heeft bekleed, als voorzitter. De nieuwe voorzitter is al bijna 20 jaar DGA van diverse bouw gerelateerde bedrijven. In 2001 heeft hij Marku Bouw BV overgenomen van zijn vader en diens compagnon.

Naast zijn ondernemersactiviteiten heeft Koen Knufing ruime bestuurlijke ervaring binnen diverse (belangen)organisaties. Sinds 2014 heeft hij zitting in het bestuur van VNO-NCW Achterhoek en vertegenwoordigt hij VNO-NCW en Bouwend Nederland in de Regionale Adviesraad Oost van de Kamer van Koophandel. Sinds 2018 maakt hij deel uit van de Achterhoek Board van de Achterhoek Ambassadeurs. Namens VNO-NCW en de leden wil Knufing zich inzetten voor de ondernemers in de Achterhoek. “Ik wil zorgen voor een nog sterker bloeiende economie en een uitstekend werk-, leer-, woon- en leefklimaat”.

Als voorzitter van het bestuur van VNO-NCW Achterhoek maakt hij deel uit van het algemeen bestuur van VNO-NCW Midden, dé werkgeversvereniging van Midden- en Oost-Nederland.

Henk Tappel
Henk Tappel (59) werd in 2006 algemeen directeur van Frencken Europe BV, een van de grotere toeleveranciers in de hightech machinebouw, maar maakte na bijna 30 jaar in de Brainport regio te hebben gewerkt, in november 2016 de overstap naar Bronkhorst High-Tech BV in Ruurlo om daarmee meerdere zaken met elkaar te combineren: eigen producten met een hoogwaardige technologische component, in de setting van een familiebedrijf en dat ook nog in de Achterhoek, een lang gekoesterde wens. “Ik ben ervan overtuigd dat je door samenwerking meer bereikt dan alleen”, aldus Tappel.