Zilveren Knoop voor Jacobus Trijsburg

Lochem – Op donderdag 9 mei, ontving de heer Jacobus Trijsburg uit handen van locoburgemeester Eric-Jan de Haan een Zilveren Knoop. Dat gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VVV. Jacobus Trijsburg neemt na 28 jaar afscheid als voorzitter van de VVV.

Het college van B&W kent deze knoop toe aan Jacobus Trijsburg als blijk van waardering voor de bevlogenheid, waarmee hij de kar trok van veel succesvolle initiatieven. Die hebben Lochem recreatief op de kaart gezet.
Door zijn motto ”Lochem doet het niet alleen, maar is onderdeel van de Graafschap en Regio Achterhoek” had Jacobus Trijsburg veel contact met onder andere VVV Achterhoek en Stichting Achterhoek Toerisme. Deze samenwerking maakt Lochem door marketing en promotie een plek die mensen kennen en waar ze graag komen. Jacobus Trijsburg vertegenwoordigde ook de landelijke VVV en heeft verschillende verhuizingen intensief begeleid. Het doel daarvan was zichtbaarheid en herkenbaarheid van de VVV.

Jacobus Trijsburg is de initiator van het boek “125 jaar gastvrij genieten”. Dat werd uitgegeven ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van VVV Lochem in 2010. En van het magazine VVV Lochem & Bronckhorst in 2014 en 2015. In 2013 heeft hij meegewerkt aan de gedichtenbundel “Dichter bij de IJssel” en in 2016 aan het boek “Dichter bij de Graafschap”.

In september 2016 startte het initiatief om historische borden langs de stadswandeling in Lochem te plaatsen. Zo ontstond een “buitenmuseum”. Jacobus Trijsburg haalde voor de promotie van Lochem en omgeving geld op bij fondsen en bij de Provincie Gelderland. In december 2018 zorgde hij dat er een pop up midwinterhoornmuseum in het voormalige stadhuis aan Markt 2 kwam. Ook was hij een van de initiatiefnemers voor het maken van een stadsreliëf in Lochem. Op donderdag 16 mei wordt dit stadsreliëf in de hal van het gemeentehuis in Lochem onthuld.

Jacobus Trijsburg heeft het gastheerschap van de VVV hoog in het vaandel staan. Hij treedt af als voorzitter, maar zal het bestuur met raad en daad bij blijven staan.

Blijk van waardering
De Zilveren Knoop is een blijk van waardering van het college van B&W voor inwoners die een verbindende rol vervullen in de Lochemse samenleving. Het ontwerp van de Zilveren Knoop is naar een idee van inwoonster Ingrid Leufkens.