Gemeente Lochem maakt melden en vinden voorwerpen nog gemakkelijker

Lochem – Voor de inwoners van de gemeente Lochem is het vanaf 1 februari gemakkelijker om gevonden of verloren voorwerpen te zoeken of te melden. Op www.lochem.nl kunnen inwoners zoeken op gevonden of verloren. Zij komen dan uit op de iLost-webpagina waar de vondst gemeld wordt. En waar gezocht kan worden in de gevonden voorwerpen. Ook buiten onze gemeente.

“De afspraak in Nederland is dat als inwoners spullen zijn kwijtgeraakt of hebben gevonden ze dit kunnen melden bij de gemeente. Doordat we aansluiten op iLost wordt dat gemakkelijker”, vertelt burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve. De tool is gericht om te zoeken, melden en matchen.

Gebruiksvriendelijk
Eén op de drie voorwerpen komt via iLost terug bij de eigenaar. “De ervaring van andere gebruikers laat zien dat het werkt. De site heeft een heldere manier om spullen te vinden en te registreren. Dat maakt het gebruik gebruiksvriendelijk en simpel. Het is dan ook een extra service richting onze inwoners. Deze moderne tool past goed bij het verder verbeteren van onze dienstverlening”, aldus Van ’t Erve.

Online platform
iLost is een online platform dat wereldwijd sterk gegroeid is. Het systeem vervangt veel interne administratieve rompslomp bij organisaties. Naast gemeenten maken bijvoorbeeld ook vervoersmaatschappijen, ziekenhuizen, attractieparken en evenementenorganisaties gebruik van iLost.

Melden
Vanaf 1 februari kunnen inwoners terecht op www.lochem.nl > in en over Lochem > in Lochem > gevonden en verloren voorwerpen. Uiteraard blijft het ook mogelijk om gevonden en verloren voorwerpen bij de balie van het gemeentehuis te melden of te bellen met: (0573) 289 222