Concordia Eefde verzorgt jubileumconcert in Emmerich

Emmerich am Rhein – Zaterdag 20 oktober jl. vierde het Stadttheater in Emmerich am Rhein haar 50-jarige bestaan met een jubileumconcert dat gegeven werd door het harmonieorkest van muziekverenging Concordia uit Eefde samen met het Ettens Mannenkoor.

Voorafgaande aan het concert memoreerde Michael Rozendaal, directeur van het Stadttheater, aan de ontstaansgeschiedenis en het architectonisch unieke ontwerp van het gebouw. Tot op de dag van vandaag is aan dit oorspronkelijke ontwerp nagenoeg niets veranderd. Leuk detail, de prijs van het entreekaartje was deze avond gelijk aan die van 50 jaar geleden. Het Stadttheater heeft nog het hele jubileumjaar speciale voorstellingen geprogrammeerd.

Geburtstag
Het theater was deze avond tot op de laatste stoel bezet. Vele vaste bezoekers en ook genodigden van de Stadt Emmerich am Rhein en de deelstaat Noordrijn-Westfalen waren aanwezig bij dit jubileumconcert. De rode draad deze muzikale avond was het thema ‘het leven vieren in al haar facetten’. Indrukwekkend waren de nummers Here’s to the Heroes, The Exodus Song en Moment for Morricone. Naast orkest en koor traden ook solisten op zoals (opera)zangeres Armanda ten Brink.

Concerttour
Concordia Eefde en het Ettens Mannenkoor geven de aankomende maanden samen nog een aantal concerten. Op zaterdag 16 februari 2019 treden zij samen op in de Buitensociëteit van Theater Hanzehof in Zutphen en op zaterdag 16 maart 2019 in schouwburg Amphion in Doetinchem. Kaarten voor deze concerten zijn te bestellen via www.concordiaeefde.nl of via www.ettensmannenkoor.nl.

Foto: Pascale Drent