Intrekken negatief zwemadvies recreatieplas bij Lochem

Lochem – De provincie trekt het negatieve zwemadvies vanwege blauwalgen bij Europarcs Resort De Achterhoek te Lochem in.

De provincie heeft deze maatregelen ingetrokken omdat door waterschap Rijn en IJssel is vastgesteld dat er geen potentieel toxische blauwalgen meer zijn aangetroffen in het zwemwater. Er is dan ook geen verhoogd risico meer op gezondheidsklachten.

Het negatieve zwemadvies voor blauwalgen bij Europarcs Resort De Achterhoek te Lochem zijn respectievelijk op 23 augustus en 16 juli 2018 ingesteld omdat uit metingen de van waterschap Rijn en IJssel bleek dat er te hoge concentraties potentieel toxische blauwalgen waren aangetroffen in het zwemwater. Hierdoor was een verhoogd risico op gezondheidsklachten aanwezig.

Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op:

  • www.zwemwater.nl
  • de teletekstpagina van Omroep Gelderland (pagina 390 en verder)

Klachten over het zwemwater?

Provincieloket

Mensen die een klacht of vraag over het zwemwater hebben, kunnen op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur bellen met het Provincieloket, tel. (026) 359 99 99. Mailen kan naar:provincieloket@gelderland.nl