Koninklijke Erepenning voor Vereniging Contact Barchem

Barchem – Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan heeft Vereniging Contact Barchem op zaterdag 25 augustus 2018 een Koninklijke Erepenning gekregen.

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve reikte deze Koninklijke Erepenning omstreeks 14.30 uur uit op het Dorpsplein in Barchem. Hier waren op dat moment verschillende activiteiten om het 50-jarig jubileum te vieren.

Vereniging Contact Barchem is een vereniging van en voor de inwoners van Barchem en Zwiep. Er zijn 1200 leden en 150 actieve vrijwilligers. Vereniging Contact Barchem organiseert veel sociale, culturele en feestelijke activiteiten voor jong én oud. Ook is de vereniging gesprekspartner voor overheden. Werkgroepen bereiden deze inbreng namens Barchem en Zwiep voor en werken samen aan het Dorpsontwikkelingsplan. Het zijn de werkgroepen Barchem in Bloei, Energie, Jeugd, Sport, Recreatie & Toerisme, Verkeer & Veiligheid, Wonen en Voorzieningen & Zorg.

Respect en waardering
Een Koninklijke Erepenning kan worden gegeven aan verenigingen, stichtingen en instellingen die het 50-jarig bestaan of een volgende 25 jaar vieren. De Koning brengt hiermee zijn waardering over voor de bijzondere verdiensten van in dit geval Vereniging Contact Barchem. Een waardering waarbij burgemeester Van ’t Erve zich namens het gemeentebestuur van harte aansluit.