Nieuwe website gemeente Lochem

Lochem – Vanaf vandaag heeft de gemeente Lochem een nieuwe website. Dienstverlening staat hierin centraal. Dit betekent dat bezoekers op www.lochem.nl sneller de informatie kunnen vinden die zij zoeken. De website voldoet aan de eisen voor veiligheid en toegankelijkheid en is nu ook geschikt voor smartphone en tablet. De teksten zijn eenvoudiger geschreven en de website heeft een frisse uitstraling.

Toptakensite
De nieuwe website is een zogenaamde toptakensite. Dit betekent dat de belangrijkste producten en diensten waarvoor inwoners de website bezoeken het snelste te vinden zijn. Denk aan een paspoort, rijbewijs of een melding openbare ruimte. Ook raadsinformatie is beter te vinden. Er is een directe link naar agenda’s, verslagen en informatie over hoe inwoners kunnen meepraten. Ook is er ruimte voor nieuws, dat ook te volgen is via het Facebook- en Twitteraccount van de gemeente Lochem.

Getest door gebruikers
Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve: “We vinden het heel belangrijk dat alle informatie op de website goed leesbaar en gemakkelijk te vinden is voor alle gebruikers. Daarom is de website vooraf uitgebreid getest, door medewerkers en inwoners. Maar een website is nooit af en is voortdurend in ontwikkeling. Heeft u tips, laat het ons dan weten via webredactie@lochem.nl“