Gouden medaille voor Kwoon Dat Mor op het WK Kempo 2018 in Budapest

Budapest – Op 26, 27 en 28 april 2018 vond “the 15th IKF Kempo Worldchamponship & Worldcup” plaats.In totaal deden er ruim 600 deelnemers uit meer dan 30 landen mee.  Het niveau was zeer hoog. Er was een competitie in de onderdelen Kata (openhand  en wapen) en Fighting (semi-contact, fullcontact, submission, knockdown en MMA).

Kwoon Dat Mor leverde 1 deelnemer, Arjan Preuter,  voor het Nationale Kempoteam, dat in totaal uit 33 deelnemers bestond. Arjan nam deel aan 3 onderdelen, Kata (openhand en wapen) en het semi-contact vechten. Door het grote aantal deelnemers verliep de organisatie minder vlot en werden de wedstrijden  tot laat in de avond gehouden.

Ook Arjan moest zijn 1e wedstrijddag heel lang wachten tot hij eindelijk de wedstrijdmat op mocht. Kata was het eerste onderdeel en het aantal deelnemers in de poules was groot. In de openhand-vorm lukte het Arjan niet om door de eerste ronde heen te komen. In de wapenvorm  daarentegen veraste Arjan iedereen en schakelde hij in meerdere afvalrondes zijn tegenstanders uit. Met een prachtig resultaat: een gouden medaille.

Op de 2e wedstrijddag was het de beurt aan het semi-contact vechten. Ook hier lukte het Arjan niet om door de eerste ronde heen te komen. Arjan heeft in deze wedstrijddagen enorm veel ervaring opgedaan en mag zich een jaar lang wereldkampioen noemen.