Jaarlijkse Lochemconferentie goed bezocht

Zutphen – Vandaag bezochten 40 burgemeesters Zutphen. In de afgelopen 5 weken gingen 200 burgemeesters hen voor tijdens de jaarlijkse Lochemconferenties.

Dit jaar is het voor het eerst dat de burgemeesters tijdens deze traditionele tweedaagse in Lochem een uitstapje maken naar buurgemeente Zutphen. De
burgemeesters zijn in de Burgerzaal ontvangen en daar bogen zij zich over diverse vragen die na de raadsverkiezingen op hen afkomen.

De conferentie voor burgemeesters in de Zutphense buurgemeente staat elk jaar in het teken van een ander thema. Dit jaar was Nieuwe ronde, nieuwe kansen het thema van de jaarlijkse conferentie voor burgemeesters.
De collegevorming, integriteitstoetsing van wethouders en de ontwikkeling van de lokale democratie kwamen
daarbij ter sprake, evenals de problematiek van de personen met verward gedrag.

De burgemeesters kunnen tijdens de dagen inzichten delen en scherpen. Ook bespraken zij hun veranderende taken als gevolg van de nieuwe Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg. De eerste van zes Lochemconferenties was op 22 januari en de laatste begint deze week op 6 maart.

“Zichtbaarheid zorgt voor kansen”
Burgemeester Annemieke Vermeulen: “Het is goed voor Zutphen dat we alle Nederlandse burgemeesters mochten verwelkomen. We hebben met trots onze stad laten zien en de burgemeesters waren allemaal onder de indruk. Zutphen heeft zich goed op de kaart gezet bij bestuurlijk Nederland. Zichtbaarheid, elkaar kennen en van elkaar weten waar we mee bezig zijn, zorgt altijd voor nieuwe kansen en samenwerkingen.”
Burgemeesters eigenaar van Zutphense grond.

Tijdens het bezoek aan Zutphen kregen de burgemeesters uit handen van Annemieke Vermeulen allemaal een
klein stukje Zutphense grond. De eerste burgers van de 240 gemeenten zijn daarmee de komende 10 jaar Poorter van Zutphen. Poorter van Zutphen is een actie van Stichting Zutphen Promotie en te verkrijgen via inzutphen.nl.