Oproep PVDA Lochem: deel ervaringen met PlusOv 

LOCHEM – De Lochemse afdeling van de PvdA doet een oproep aan inwoners van gemeenten die gebruik maken van PlusOV dat het leerlingenvervoer en het zorgvervoer verzorgt. Voorheen was deze dienst bekend als Regiotaxi. De PvdA wil graag weten hoe de ervaringen met PlusOV in deze gemeente zijn.

Klachten
Aanleiding zijn klachten die talrijk genoeg waren om een plan van aanpak voor verbeteringen op te stellen. PlusOV valt onder verantwoordelijkheid van 9 gemeenten, waaronder Lochem. LochemsNieuws schreef eerder een artikel over de klachten en het plan van aanpak. Je leest het HIER.

Ervaringen
De PvdA-afdelingen uit de negen gemeenten zijn vorige week woensdag (22/11) bij elkaar geweest voor overleg. Het Lochemse college van B&W heeft de gemeenteraad laten weten dat het aantal klachten hier geringer is dan in sommige andere gemeenten. De PvdA vraagt zich nu af of alle klachten wel zijn doorgedrongen tot de gemeente en roept gebruikers gebruikers op om hun ervaringen te delen.

Hieronder lees je de originele oproep van de PvdA afdeling Lochem:

Chaos bij PlusOV of valt het allemaal wel mee (in Lochem)?

PlusOV verzorgt sinds augustus het leerlingenvervoer en het zorgvervoer (voorheen de
Regiotaxi) in Lochem en 8 andere gemeenten. Dat betekent dat deze negen gemeenten nu
verantwoordelijk zijn voor dit vervoer. Via een centrale kunnen mensen die gebruik willen
maken van PlusOV bellen of mailen om vervoer te regelen.

Nu blijkt dat dit vanaf het begin heeft geleid tot problemen. Reizigers worden te laat opgehaald of komen niet op tijd of zelfs helemaal niet op de plaats van bestemming. Daarnaast zijn er klachten over het vervoer zelf (roken in de taxi, rolstoelen niet vastzetten, taxi waar de rolstoel niet in past) en over de bereikbaarheid van de centrale van PlusOV. Ook over de klachtenafhandeling horen wij vervelende verhalen.

Afgelopen woensdag hebben de afdelingen van de PvdA van deze 9 gemeenten een
bijeenkomst gehouden om geïnformeerd te worden over de klachten die er zijn. En die
waren, zoals u hierboven kunt lezen, niet mals. In een bericht aan de gemeenteraad van
Lochem schrijft het college van B&W dat de klachten in de gemeente Lochem “van een beperktere omvang zijn dan bij een aantal andere gemeenten”.

Het zou gaan om een tiental klachten van leerlingenvervoer en enkele klachten van jeugdvervoer en Wmo vervoer, maar het is de vraag of alle klachten wel daadwerkelijk zijn doorgegeven. Inwoners van Lochem moeten er zeker van kunnen zijn dat leerlingen- en Wmo-vervoer goed geregeld is.

Daarom zijn wij geïnteresseerd in uw ervaringen met PlusOV. Wat gaat er goed en wat niet? Hoe zijn uw ervaringen met de centrale van PlusOV en met de klachtenafhandeling? Bent u tevreden over het vervoer zelf of gebeuren er dingen die niet horen? U kunt mailen: ombudsteam@pvdalochem.nl of bellen met 06 42187700.

Lochem, 24 november 2017
Marian Beuke – fractievoorzitter PvdA Lochem

Bron: plusov.nl