Kerst op de Kranenburg met “kleine heiligen” uit de provence 

Kranenburg/Vorden – Een uitspraak van Bert Hilhorst, koster in de Martelaren van Gorcumkerk, uit Amsterdam. Hij is een van de verzamelaars van kerstgroepen, die dit jaar de tentoonstelling inrichten.

En dat is eigenlijk geen wonder. Ze zijn er in de donkerste tijd van het jaar, vertellen een blijde boodschap van licht en hoop en worden vaak verrassend mooi vormgegeven door kunstenaars in vele landen van de wereld.  Er is ook dit jaar een ideale mogelijkheid om van deze vorm van ‘kunst rond de Kerst’ te genieten. Want in het museum staan voor deze expositie ruim driehonderd internationale kerstgroepen opgesteld.  

Heel bijzonder dit jaar is de expositie van Nanny de Beer uit Zutphen, zij komt met miniatuurgroepjes. Nanny kwam op 6 jarige leeftijd al in het bezit van een miniatuur kerststalletje. Het raakte zoek en ongeveer 20 jaar geleden vond ze het terug. Dit was voor haar aanleiding te beginnen met het verzamelen van deze kerststalletjes..

 Openingstijden: zie www.heiligenbeeldenmuseum.nl