Anglican Choral Evensong in Abdij Nieuw Sion

Deventer – Anglican Choral Evensong in Abdij Nieuw Sion te Diepenveen met medewerking van het Deventer Vocaal Ensemble onder leiding van Elske te Lindert
Zondag 26 november om 19.30 uur – de Abdijkerk is vanaf 18.30 uur geopend

Een Choral Evensong is een kerkdienst in de Anglicaanse Kerk die plaatsvindt in de late middag of avond. De Choral Evensong wortelt in de monastieke traditie en kan tot op zekere hoogte worden gezien als het equivalent van de vespers in de Rooms-Katholieke kerk en in – steeds meer – protestantse kerken.
In een Choral Evensong speelt het koor de hoofdrol dat zowel a capella als met orgelbegeleiding zingt. De congregation zingt daarnaast enkele hymns.
De combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde muziek en koorzang, ingebed in een eeuwenoud ritueel maakt dat zowel mensen zonder kerkelijke achtergrond als mensen uit de Rooms-Katholieke of protestantse tradities de Choral Evensong zeer waarderen.
De Abdijkerk van Nieuw Sion te Diepenveen (Vulikerweg 6) biedt met haar historie als klooster, de ligging in het buitengebied van Deventer en haar Engelse atmosfeer en uitstekende akoestiek de perfecte locatie voor een Choral Evensong.