De Slagwerkbende van Advendo gaat verder

Lochem – Afgelopen september heeft de muziekkvereniging Advendo alle basisscholen in Lochem bezocht om de kinderen van groep 5 een uur muziekles te geven.
Vorig jaar gaf men alleen les met blaasinstrumenten. Deze keer is er een uur slagwerk aan toegevoegd. Onder leiding van een professionele slagwerkdocent leerde de kinderen alles van zowel ritmisch als melodisch slagwerk en alles wat er bij komt kijken om samen met elkaar met deze instrumenten muziek te maken. De kinderen vol enthousiasme ook zelf met de instrumenten aan de slag.
Een groep van 10 kinderen is de afgelopen 7 weken volop aan de slag geweest, onder leiding van docent Ruben Maathuis, om op 26 november tijdens het pepernotenconcert hun eerste concert te geven! Het eerste concert van de Slagwerkbende van Advendo!
Omdat deze groep zo enthousiast is gaat Advendo door en wordt er na 26 november de Slagwerkbende XL opgericht. Iedereen vanaf 6/ 7 jaar kan zich hiervoor aanmelden. Voor meer informatie zie de site van advendo-lochem.