Snel internet buitengebied Lochem dichtbij

Lochem – De gemeente Lochem zet een nieuwe stap in de realisatie van een buizennetwerk voor glasvezel. Daarmee komt snel internet in het buitengebied dichtbij. Na een aanbod van KPN om glasvezel aan te leggen in de buizen, rapporteert het college van B&W daarover aan de gemeenteraad.

Wethouder Bert Groot Wesseldijk: “Deze duidelijkheid over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Lochem is prachtig nieuws. Wij zijn erg blij met het aanbod van KPN. Voor onze inwoners en bedrijven in het buitengebied biedt dit de meeste kans op een glasvezelaansluiting. Vooral omdat KPN een groot marktaandeel heeft in het buitengebied”. Als het lukt om tot overeenstemming met KPN te komen, is de intentie om in het eerste half jaar van 2018 te beginnen met de aanleg van het buizennetwerk.