Lochem krijgt IPSO centrum voor leven met en na kanker

Lochem – Stichting Oriolus opent dit najaar de deuren van een IPSO centrum voor leven met en na kanker in het Stadshuus te Lochem. Het initiatief hiervoor komt van de Stichting Meeting4Life, die hiervoor ook de financiering levert. Oriolus heeft al een centrum in Winterwijk, dat de Oost Achterhoek bedient. Met de dependance Oriolus Noord Achterhoek komt er ook een plek in de buurt voor mensen uit de regio Lochem & Zutphen. Mensen uit de gemeente Berkelland wisten de weg naar Oriolus al te vinden, maar deze tweede locatie is voor meerdere mensen uit deze regio dichterbij.

Het centrum wordt professioneel aangestuurd vanuit de bestaande Oriolus organisatie maar wordt gerund door eigen vrijwilligers en met lokale financiering. Vrijwilligers die, na een gedegen training, als gastheer of gastvrouw een luisterend oor bieden, persoonlijke aandacht geven en beschikken over relevante informatie. Naast de gastvrouwen en -heren is Oriolus ook op zoek naar een locatiecoördinator.

Oriolus is een plek ter ondersteuning van leven met en na kanker. Toegankelijk voor iedereen die geraakt  is door deze ziekte, ook voor de naasten en nabestaanden. Een laagdrempelige plek om naar toe te gaan voor het vinden van aanvullende zorg. Deze zorg kan ondersteuning zijn op psychosociaal gebied: `even bijkomen van wat me is overkomen’ en `je mag er zijn!’. Een plek van (h)erkenning, richting, rust, hoop, veerkracht, balans en overzicht. Het is een plek voor mensen uit de hele regio Noord en Oost Achterhoek.

De voorbereidingen van het centrum zijn in volle gang. Meer informatie over Oriolus is te vinden op www.oriolus-achterhoek.nl. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk, aanmelden als vrijwilliger,  en sponsoring neem dan contact op met Agnes Meijer of Peter Noordanus via info@meeting4life.nl.