Larense schooljeugd in groten getale aanwezig bij de opening van het Leussinkbad!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het Leussinkbad is weer open! Het Larense zwemseizoen werd woensdag 11 mei ingeluid met een massaal openingsbommetje door de Larense schooljeugd. Ondanks het bewolkte en frisse weer was de opkomst groot. “De opening, daar móet ik met mijn vrienden gewoon naar toe.” 

Groot applaus voor alle vrijwilligers
Vice-voorzitter Leónie van Meggelen vroeg om een groot applaus voor de vele vrijwilligers die zich inzetten voor het Leussinkbad! Ze doelde op de opstartploeg die het zwembad in het voorjaar weer in gereedheid heeft gebracht. En op de mannen van het groenbeheer die zorgen dat het zwembad er altijd prachtig bij ligt. En op de mensen van activiteitencommissie, promoteam en bestuur die klaarstaan om samen met beheerders Elvira Kuilman en Dinande Wilgenhof en de medewerkers in de kiosk en op het bad weer te zorgen voor een leuk en sportief zwemseizoen.

Massaal openingsbommetje
Veel Larense schoolkinderen kwamen na schooltijd in rap tempo naar het zwembad gefietst. De jarige Emmelie mocht om 13.00 uur als allereerste het zwembad in, waarna de andere kinderen met een massaal bommetje het seizoen voor geopend verklaarden. Daarna gingen ze direct op weg naar de glijbanen en de gratis pannenkoek.

Eén groot feest
Het frisse weer mocht de pret niet drukken. Het werd een gezellig gebeuren op het zwembad met maar liefst 300 schoolkinderen en ouders.

Zwemlessen en sporten
Vanaf nu is het zwembad elke dag open voor vrij zwemmen en baantjes trekken. De zwemlessen en aquasporten zijn weer gestart. Op woensdagavond kun je bijvoorbeeld meedoen met zwemtraining om 20.00 uur. Nieuw is de Aquagym op dinsdagochtend 10.00 tot 10.30 uur. Op de website vind je de openingstijden, lesrooster en tarieven.

Discozwemmen op 2 juni
Dit seizoen kun je maar liefst vier keer discozwemmen. De eerste keer is op 2 juni, van 19.00 tot 22.00 uur. Discozwemmen is voor kinderen vanaf circa 8 jaar tot en met 17 jaar met minimaal een B-diploma en kost € 5,- voor kinderen met een abonnement en € 7,- voor kinderen zonder abonnement. Het Leussinkbad zorgt voor lekkere drankjes. Meer info vind je online.

Gratis dauwzwemmen met Hemelvaart
De eerstvolgende activiteit is dauwzwemmen met hemelvaart! Van 6.00 tot 9.00 uur is zijn alle gezinnen en banenzwemmers uit Laren, Lochem, Harfsen en de regio van harte welkom. Ook een leuke gelegenheid om het bad eens te bezoeken voor mensen die het niet kennen. Na afloop is er koffie, ranja en een lekker gebakken eitje.

Jaarabonnement met korting
Tot en met Hemelvaartsdag op 18 mei koop je je jaarabonnement nog met korting, via www.leussinkbad.nl.