Cursus Kijk op Klimaatverandering

Komt er ook deze zomer weer een hitte- en een droogterecord ? Is er nog genoeg water om onze tuinen te besproeien of komt de regen juist met bakken uit de lucht vallen?

Klimaatverandering is een feit en het weer wordt steeds grilliger. Iedereen praat er over, maar wat weten we ervan en wat kunnen we er aan doen?

Voor iedereen die meer wil weten over de samenhang tussen het ontstaan van de aarde, de klimaat(verandering) en de huidige gevolgen, verzorgt natuurorganisatie IVN Noord-Midden Achterhoek de basiscursus ‘Kijk op klimaatverandering’.

Deze cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. De docenten gaan tijdens die bijeenkomsten allereerst in op het systeem van de aarde: de lucht en het water, de grond onder onze voeten en het ontstaan van leven. Vervolgens  komt de betekenis voor het weer aan de orde, nu het klimaat verandert. Welke rol spelen kringlopen daarbij en waar is de invloed van de mens de afgelopen 170 jaar het meest zichtbaar geworden?

Er wordt ook ingegaan op wat dit emotioneel met ons doet. Onmacht, actie, boosheid? We gaan opzoek naar aanknopingspunten en bekijken wat voor invloed we wellicht zelf kunnen uitoefenen. Tenslotte wordt gekeken naar de mogelijkheden om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken, wat er zoal aan gedaan wordt en wat we zelf kunnen doen!

De cursus is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor de klimaatproblematiek. Voorkennis over het ontstaan van de aarde en klimaat is niet nodig. De cursus is op vier woensdagavonden en start 7 juni. De kosten voor de hele serie zijn € 30 voor niet leden. Leden krijgen korting.

Opgeven en informatie via cursus.ivnnma@gmail.com.

Meer informatie op de website https://www.ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek