Scouts Witte Wieven eindigen 7e tijdens de wedstrijden.

Scouts Witte Wieven eten hun zelfgekookte maaltijd

Lochem – Afgelopen weekend (14 – 16 april) hebben de scouts van scouting de Witte Wieven meegedaan aan de scouting wedstrijden in Gorssel. Hier streden ze tegen nog 6 andere scoutinggroepen uit Gorssel, Eefde, Zutphen, Voorst en Vorden. Tijdens deze wedstrijden wordt gekeken naar wie het beste de scouting technieken onder de knie heeft. Ze kunnen punten verdienen voor bijna alles wat ze dit weekend doen, zoals tent opzetten, tocht lopen, koken, maar vooral op samenwerking.

De wedstrijden begonnen vrijdagavond met het opzetten van de tenten. De scouts kregen anderhalf uur om hun tent op te zetten en hun kampterrein klaar te maken voor de nacht.

Na een fris nachtje konden de scouts van de Witte Wieven beginnen om de rest op te bouwen. Er moest een keuken gepionierd worden. Met palen en touw werden 2 3-poten neergezet met daar tussen een keukenblad waar later op gekookt werd. Toen alle groepen hun keukens hadden staan kregen de scouts route puzzels om op te lossen.

Voor de zaterdagmiddag stond een tocht op het programma. Onderweg kwamen ze langs verschillende posten. Hier werden hun kennis van EHBO, scoutingtechnieken en algemene zaken getest. Na de tocht tijd om de buikjes weer te vullen, er moest gekookt worden. De scouts van de Witte Wieven hadden ervoor gekozen om gebakken aardappeltjes met kip en salade te maken met als nagerecht een cake met blauwe slagroom.

Zondag was de laatste dag om nog punten te scoren. Met een posten spel werden de scouts weer op de proef gesteld. Ze moesten onder andere wat verband aanleggen bij een EHBO-post, een brandje blussen bij een andere en ook door goede communicatie een ontploft apparaat weer opnieuw in elkaar zetten.

’s Middags om 14.00 uur was dan eindelijk de prijsuitreiking. Ouders en andere belangstellenden verzamelden zich rond de vlaggenmast op het terrein om te horen hoe hun kinderen het hadden gedaan. Uiteindelijk zijn de scouts van de Witte Wieven op de 7e plek geëindigd met maar 10 punten verschil van de nummer 6. Voor een aantal scouts was dit zelfs hun eerste kamp, de leiding was dan ook zeer tevreden over hun prestatie. Maar het belangrijkste vond de leiding dat de scouts maar plezier hebben gehad dit weekend en dat hebben ze zeker en dan maakt het niet uit hoeveel punten je haalt.