Alzheimer Trefpunt met informatieve ochtend en veel bezoekers  

Foto HGE

Lochem – Afgelopen vrijdag (14 april) was er weer een Alzheimer Trefpunt bijeenkomst in Lochem.

Deze ochtend was Marieke Muilerman van SWL (Stichting Welzijn Lochem) onze gast en zij heeft uitleg gegeven over de verschillende activiteiten die SWL organiseert in het kader van ouderenzorg en dementie. Door privéomstandigheden kon Ron Hamelberg van ’t Baken van de gemeente Lochem niet aanwezig zijn. Daarom heeft Marieke Muilerman vanuit haar kennis en ervaring ook kort de diensten van ’t Baken besproken in het kader van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en de WLZ (Wet Langdurige Zorg).

Het was een ochtend waarin heel veel mogelijkheden van SWL voorbij zijn gekomen ter ondersteuning van mensen. Daarnaast zijn er de activiteiten oa. de wekelijkse koffieochtend, wandelochtend, Power Workshops en LochemDoet. LochemDoet is een vrijwilligersclub die kan ondersteunen bij oa. klusjes, vervoer naar ziekenhuis, samen wandelen, administratie.

Wanneer de thuissituatie complexer gaat worden en er zwaardere zorg nodig is of er zijn aanpassingen thuis vereist, dan is ’t Baken de organisatie die namens de gemeente Lochem deze zaken formeel gaat regelen vanuit de WMO of de WLZ.

We kunnen zeggen dat het een zeer informatieve ochtend is geweest met veel bezoekers en willen Marieke Muilerman dan ook hartelijke danken voor het invullen van deze ochtend.

Vrijdag ochtend 12 mei is de volgende Alzheimer Trefpunt bijeenkomst, dan zal er een muziek-pedagoog aanwezig zijn om mensen te laten ervaren wat muziek zoal teweeg kan brengen bij ouderen en mensen met dementie. Dit zal een heel gezellige ochtend worden met veel muziek.

Foto: HGE