Wolfram Reisiger nieuwe stadsdichter gemeente Zutphen

Wethouder cultuur Sjoerd Wannet heeft Wolfram Reisiger maandagavond in Café de Deur benoemd tot nieuwe stadsdichter van de gemeente Zutphen. Reisiger is aangesteld voor een periode van 2 jaar en is voorgedragen door de Stichting Zutphen Literair.

Wethouder Sjoerd Wannet: “Ik ben blij met Wolfram Reisiger als onze nieuwe stadsdichter. Verhalen zijn belangrijk en bepalen wie we zijn. Tegelijkertijd lezen mensen steeds minder en neemt de leesvaardigheid daarmee ook af. Literatuur en poëzie moeten daarom niet alleen iets zijn voor een kleine groep liefhebbers, maar voor iedereen. Een stadsdichter haakt met zijn gedichten steeds aan bij de actualiteit in onze gemeente. Zo maken wij, met de gedichten van Reisiger, poëzie voor iedereen toegankelijk.”

Voordracht door Stichting Zutphen Literair
Wolfram Reisiger is voorgedragen door de Stichting Zutphen Literair. Zutphen Literair ontvangt jaarlijks subsidie om de aandacht voor literatuur en het Zutphense literaire erfgoed in de gemeente Zutphen te bevorderen. Hierbij probeert de stichting zoveel mogelijk samen te werken met andere organisaties in en om Zutphen. Naast het organiseren van onder meer de tweejaarlijkse uitreiking van de Ida Gerhardt Poëzieprijs en de Martinetrede heeft Zutphen Literair als opdracht om de gemeente Zutphen om de twee jaar een nieuwe stadsdichter ‘te bezorgen’.

Stadsdichter Wolfram Reisiger
Wolfram Reisiger (1968) is geboren in Duitsland, wat betekent dat Nederlands zijn tweede taal is. Dit maakt zijn werk heel interessant. Wolfram Reisiger is behalve tekstdichter ook theatermaker, componist en muzikant. Hij heeft een ruime podiumervaring die hem als stadsdichter goed van pas zal komen. Hij weet met zijn teksten een breed publiek te raken en met humor en milde spot voorziet hij de actualiteit van commentaar.

Het bestuur van Zutphen Literair en de gemeente Zutphen zijn ervan overtuigd dat Zutphen met Wolfram Reisiger als nieuwe stadsdichter twee mooie jaren tegemoet kan zien.