Adventsconcert Gospelkoor Inspiration-Vorden

Vorden-Kranenburg – Woensdagavond 21 december geeft Gospelkoor Inspiration-Vorden o.l.v. Piet Piersma een adventsconcert “Sing Noël” in het Heiligenbeeldenmuseum. De aanvang is 19.30 uur en het concert is gratis toegankelijk, aan het eind wordt een vrije gift op prijs gesteld. Bezoekers in het bezit van de museumkaart kunnen hier uiteraard gebruik van maken.

In de sfeer van een indrukwekkende  ‘Kerstgroepentoonstelling’ met kerststallen uit verschillende landen, zal het koor mooie Kerst – en adventsliederen ten gehore brengen, zoals het ‘Stille nacht’ in drie talen, het ‘Joy to the world’. Naast het bekende lied ‘Once in royal David’s city’ zal het koor ook het adventslied ‘There’s a light a-comin’’ zingen. In dit arrangement hoor je de verwachting en het enthousiasme. Een mooi arrangement dat grote (adem) controle en techniek vraagt maar heel veel aanknopingspunten bevat om er muzikaal iets heel bijzonders van te maken. De kracht van de te zingen spiritual ‘The World’s been a-waiting so long’ tijdens dit adventsconcert is, dat ze als geen ander vreugde kunnen vertalen naar muziek en vice versa. Een kleine bloemlezing van de te verwachte liederen tijdens dit unieke sfeervolle adventsconcert.

Gospelkoor Inspiration is een koor uit Vorden en omgeving en voor iedereen die van zingen houdt. Al meer dan 45 jaar weet Gospelkoor ‘Inspiration-Vorden’ op steeds weer verrassende wijze liederen met een boodschap voor het voetlicht te brengen. Een breed scala aan gospelliederen in verschillende stijlen en talen die mensen licht of inspiratie geven.

Dankzij het enthousiasme van dirigent Piet Piersma, die inmiddels al 22 jaar hun dirigent is, wordt samen zingen een echte belevenis die je gehoord en gezien moet hebben! Het uitgangspunt van dit koor is, werken aan kwaliteit; zo mogelijk vier – of meerstemmig zingen.

De kerk is vanaf 19.00 uur open voor koffie of thee. In de pauze en na afloop is er gelegenheid, onder genot van een drankje, de Kerstgroepententoonstelling in de sfeervolle kerk te bezichtigen.

Adres: Ruurloseweg 101, 7251 LD Kranenburg-Vorden, tel 0575-55 64 88, tijdens openingsuren. Meer info www.heiligenbeeldenmuseum.nl