Zondagmiddagwandeling op landgoed Zelle

Elke maand organiseert IVN Noord-Midden Achterhoek een gratis wandeling voor iedereen. Op zondag 11 december is een mooie wandeling gepland met vooral veel aandacht voor het landschap op landgoed Zelle gelegen tussen Hengelo (Gld) en Ruurlo.

Het is een oud landgoed. In 1326 wordt Het Goet te Selle al vermeld met als bezitter Pelgrim van Zelle. Sinds 1838 is het eigendom van de familie van Dorth tot Medler. In 1840 krijgt Huize Zelle zijn huidige vorm in neoclassicistische stijl. Het hart van het landgoed (ongeveer 94 ha) is nu een historische buitenplaats.

Onderweg zullen de natuurgidsen van het IVN vooral op de natuur en landschap ingaan. De route loopt door een oud Achterhoeks gebied met een afwisseling van weilanden, akkers , houtwallen, bossen en slingerende bospaden.

In het hart van het landgoed bevindt zich een lanenstelsel met een zichtlaan voor Huize Zelle en een zevensprong. Tijdens de wandeling passeren de deelnemers een waterdoolhof en een oude zwemvijver.

De koffiestop onderweg is bij het informatiebord over brandrode runderen. Die grazen daar in een natuurlijke omgeving met een grote waterpoel in het midden.

De wandeling is gratis, maar een vrijwillige  bijdrage is welkom. De wandelroute is ca. 4 km. De start is om 14.00 uur. Terug ongeveer 16.00 uur. De startplaats is bij de Zevensprong op de zichtlaan tegenover Huize Zelle, Ruurloseweg 92, Hengelo (Gld).

Nadere info bij Wim van den Brink, tel. 06-46124629 of bwvdbrink@live.nl