Benefietfestival Meeting4Life brengt ruim 25 duizend euro op

Nu de laatste toegezegde donaties en sponsorbedragen langzaam binnen komen, kan de balans worden opgemaakt van het benefietfestival Meeting4Life. Dit vond op 27 augustus in het Openluchttheater in Lochem plaats. Na aftrek van alle kosten is er ruim 25 duizend euro opgehaald voor onze goede doelen die het leven met kanker beter maken. Dit zijn naast KWF als landelijk doel ook lokale doelen.

Het benefietfestival is georganiseerd door vrijwilligers uit de gemeente Lochem. De meeste van hen waren ook al betrokken bij de organisatie van de SamenLoop voor Hoop in de gemeente Lochem. Dit evenement, onder de vlag van KWF, is vanwege corona twee keer uitgesteld. Uiteindelijk heeft KWF besloten om dit concept uit haar activiteiten te schrappen vanwege de hoge organisatiekosten. In de aanloop van die SamenLoop is er door de vrijwilligers en deelnemers al 15.000 euro opgehaald voor KWF. Dit geld is met een extra aanvulling vanuit KWF, van tienduizend euro teruggekomen naar de gemeente Lochem en besteed aan het lokale doel: Schaduwdoeken op basisscholen ter preventie tegen huidkanker. Dit project zit nu in een afrondende fase. De vrijwilligers hebben dus samen al 40 duizend euro bijeengebracht voor de strijd tegen kanker. Een deel onder de vlag van KWF en een deel vanuit Stichting Meeting4Life.

Het niet doorgaan van de SamenLoop voor Hoop heeft de vrijwilligers doen besluiten om zelfstandig een evenement te organiseren onder de vlag van een eigen stichting: Meeting4Life. Dat is het benefietfestival Meeting4Life geworden. Een feel good festival met activiteiten en optredens voor elk wat wils. Van bezoekers werd slechts een kleine bijdrage gevraagd, waardoor het festival toegankelijk was voor een breed publiek. Al met al kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagd festival met een mooi resultaat voor de goede doelen.