Vocaal Ensemble Rijssen geeft concert: Hoopvol in tijden van crisis

Vocaal Ensemble Rijssen

Lochem – Het Vocaal Ensemble Rijssen verzorgt op zaterdag 8 oktober 2022 een concert in de Gudulakerk in Lochem. Werken van onder andere J.S. Bach en D. Buxtehude worden ten gehore gebracht. Het koor wordt begeleid door het orkest The Utrecht Company of Music.  Dhr. M. Zwitser zal de muzikale werken toelichten.

Op zaterdag 8 oktober geeft het Vocaal Ensemble Rijssen een concert. Het concert zal, net als vorig jaar, gehouden worden in de prachtige Gudulakerk in Lochem. The Utrecht Company of Music zal het koor begeleiden op historische instrumenten. Het koor en het orkest staan deze avond onder leiding van dirigent Jan-Geert Heuvelman.

Werken van verschillende componisten, zoals Bach, Buxtehude en Schelle zijn deze avond te horen. De gezongen muziek zal worden toegelicht door dhr. M. Zwitser. Hij weet de luisteraar keer op keer te boeien en mee te nemen naar het ontstaan en de prachtige inhoud van deze muziek.

Kaarten voor beide concerten zijn te bestellen op www.vocaalensemblerijssen.nl of te koop bij de ingang van de kerk. Online zijn de kaarten te bestellen voor € 10,-, aan de kerk worden ze voor € 12,- verkocht.  Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.

Later dit jaar, op vrijdagavond 16 december, verzorgt het koor een traditioneel Engels Festival of Lessons and Carols.