Workshop Het Weer bij Sterrenwacht Phoenix

Fronten, bewolking, weerkaarten en voorspellen.
Een basisintroductie over het voorspellen van het weer door moenaar en weeramateur Natasje Klein-Nulent van Otterloo.
Het weer, waar hebben we het dan over? Waar wordt ons weer door beïnvloed?
Nog interessanter, hoe krijg je zoveel inzicht in het weer dat je zelf het weer kan begrijpen en voorspellen alleen al door naar de lucht te kijken, de wind te voelen en de KNMI-kaarten te bestuderen?

Deze basisintroductie in het weer geeft inzicht op bovenstaande vragen.
Er wordt gekeken naar de invloed van de zon en de plek in de atmosfeer van de aarde waar het weer zich afspeelt, hoe temperatuur en luchtdruk grote invloed hebben op het weer en er lage- en hogedrukgebieden ontstaan.
Er wordt verder ingegaan op fronten en bijhorende buienlijnen zoals een trog en vore. De lage- en hogedrukgebieden en buienlijnen gaan we ook op de KNMI-kaarten bekijken en analyseren. We gaan het ook hebben over wolken en wat wolken vertellen over het weer of de weersverwachting.

Na deze presentatie zul je met wat oefenen in de praktijk al snel kunnen voorspellen of je een regenjas mee moet nemen of de barbecue aan kunt zetten, of je een dikke jas nodig hebt of zomers gekleed kunt gaan en of je kan gaan zeilen of een relaxed windstil fietstochtje kan maken.

Datum: vrijdag 23 september 2022
Locatie: Publiekssterrenwacht Phoenix Lochem
Ampsenseweg 10 7241 Lochem  
Aanvang 20.00 uur
Entree voor niet leden € 5,-
Gaarne aanmelden:  www.sterrenwachtphoenix.nl