Rotary Kidsrun steunt Stichting Leergeld Lochem

Gorssel – In samenwerking met de drie basisscholen van Gorssel, Epse en Joppe organiseert Rotary Gorssel voor de zesde keer de Rotary Kidsrun! Op vrijdag 23 september lopen de kinderen van de scholen op de Roskamweide in Gorssel voor een heel speciaal goed doel: de Stichting Leergeld gemeente Lochem.

Rotary Gorssel besloot dit jaar in overleg met de leerkrachten en oudercommissies het project  Stichting Leergeld financieel te steunen. Deze stichting zorgt ervoor  dat kinderen van 4 tot 18 jaar in de gemeente Lochem ondersteund worden indien ze niet mee kunnen doen aan binnen-of buitenschoolse activiteiten. Deze ondersteuning vindt plaats aan gezinnen waar te weinig financiële middelen beschikbaar zijn om de kinderen te laten deelnemen aan deze zo belangrijke activiteiten.

Stichting Leergeld hanteert de slogan:

Alle kinderen mogen meedoen…….want nu meedoen is straks meetellen !

Deze slogan sluit perfect aan bij de  traditionele Kidsrun doelstelling. Hierbij wordt gestreefd om de kinderen van de scholen op een originele en sportieve wijze geld in te laten zamelen voor een goed sociaal doel dat de kids, de ouders, grootouders en de leerkrachten aanspreekt.  

Afhankelijk van giften en acties
De Stichting Leergeld is voor de financiering van haar acties afhankelijk van giften, donaties en subsidies – en van geweldige evenementen zoals de Rotary Kidsrun!

De kinderen gaan dan ook binnenkort met sponsorformulieren langs familie, vrienden en buren. Steun hen en doneer een bedragje per gelopen ronde!

Het evenement op 23 September op de Roskamweide begint om 15 uur. De kleinsten starten om 15.30 uur. Rond het parcours zijn springkussens, kinderen kunnen zich laten schminken en er is verder van alles te beleven.