Zondagmiddagwandeling op Ampsen

Lochem – Natuurorganisatie IVN nodigt uit voor weer een mooi nazomerwandeling. Op 11 september vindt de excursie met gidsen plaats op het terrein van kasteel Ampsen, even ten noorden van Lochem. Het is een bijzonder gebied in een omgeving met zogenaamde kasteelbossen.

Ampsen ligt op het overgangsgebied van het stroomgebied van de Berkel en de hogere zandgronden. Daardoor is er een grote varieteit aan planten. Er zijn bijvoorbeeld heidevelden te zien met de daarbij behorende planten, maar dat geldt ook voor de lanen en waterpartijen. Ook hebben de diverse gebruikers van het gebied hun sporen achter gelaten. In deze wandeling is een deel van de kasteeltuin en het Sterrenbos opgenomen.

Zoals gebruikelijk bij IVN is meelopen gratis en aanmelden niet nodig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Onderweg is er een thee/koffiestop. De start is om  14.00 uur op de parkeerplaats kruising Oude Lochemseweg en Laan van Ampsen/Aardappeldijk. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Inlichtingen bij de hoofdgids Alie Arfman tel: 06-55518772 of aliearfman@live.nl.