Almen weer in de startblokken voor naderend feest

American stadium

Almens Feest op 17-18-19 juni 2022

ALMEN – Almen maakt zich op voor 3 dagen vertier op het feestterrein aan de Dorpsstraat, hoek Vunderingweg. De opvallende banners staan al opgesteld rondom het dorp. Eindelijk kan men dit jaar weer genieten van het Almens Feest.

Op 17,18 en 19 juni barst het feest weer los. Oranjevereniging “Ons Vorstenhuis” presenteert een gevarieerd en oergezellig programma met muziek, spel en plezier.

De vrijdagochtend 17 juni is gereserveerd voor de ouderen in de vorm van het “Kleintje Almens feest”. Tegelijk is er dan een leuke vossenjacht voor de kinderen van de Julianaschool.

In de middag laten we ons weer verrassen door de mooie uitbeeldingen in de optocht voor de schooljeugd, gevolgd door de stoelendans, begeleid door muziekvereniging Juliana. De optocht vertrekt om 13:45 uur vanaf het dorpsplein. De kinderen gaan hopelijk weer mooi verkleed en zullen ook vast weer actuele onderwerpen uitbeelden. De optocht zal overgaan in de traditionele stoelendans; spektakel en vermaak voor jong en oud. Na de stoelendans vindt het vogelschieten voor de groepen 4 t/m 8 plaats om de titel Jeugdkoning en Jeugdkoningin.

Vrijdagmiddag is vanaf 16:30 uur het Almense Bedrijvenuurtje. De Almense ondernemers worden door “de Kenions” opnieuw gevraagd een eigen Top5 in te sturen. De beste (feest)nummers worden tijdens het Bedrijvenuurtje gedraaid. Het Bedrijvenuurtje zal muzikaal ook nog worden opgeluisterd door niemand minder dan onze eigen Almense Jurgen Geers!

De vrijdagavond zal in het teken staan van corona, maar dan met een knipoog. Het belooft een fantastische avond gaan worden in Mexicaanse sferen. Laat u verassen door alles wat we voor deze avond georganiseerd hebben. Om de avond compleet te maken zou het geweldig zijn als er veel mensen verkleed zullen zijn als señoras en señoritas.

Zaterdagochtend 18 juni beginnen we om 10:00 uur met het vogelschieten. Het eerst schot wordt gelost door Schutterskoning Dik Windhouwer I. Gestreden wordt om de titel Schutterskoning(in) 2022.
De huldiging door loco-burgemeester en (kern)wethouder mevrouw Wendy Goodin is aansluitend, tijdens de lunch in de feesttent.

Want vanaf 12:30 uur genieten we met elkaar van het lunchbuffet. Kaarten hiervoor kunnen op vrijdag gekocht worden. Tijdens de lunch zal ook de ook de winnaar van de Straatversieringsprijs bekend worden gemaakt.

Om 14:00 uur starten we met de zeskamp voor de jongeren en volwassen, georganiseerd door de jeugdcommissie. Dit gaat ongetwijfeld weer een sportieve en gezellige middag worden en een spannende en leuke strijd tussen de deelnemende teams.

Op zaterdagavond start om 19:15 uur de optocht met aansluitend de gekostumeerde stoelendans. We hopen dat veel deelnemers zich aanmelden met verrassende en hilarische vertoningen. De Oranjevereniging verwacht ook dit jaar weer veel originaliteit, humor en enthousiasme te zien. Het geheel wordt afgesloten met de traditionele stoelendans met medewerking van muziekvereniging Juliana.

Voor de avond staat de 5-koppige coverband formatie “The Rousers” op het programma. Een muzikaal spektakel in een geheel Amerikaans thema. Explosieve medleys worden afgewisseld met verrassende acts afgeblust met indrukwekkende special effects. Stevige, populaire songs worden afgewisseld door meezingers met intieme kippenvelmomenten.

Zondagochtend 19 juni beginnen we om 11:00 uur traditiegetrouw met Frühshoppen en Tiroler muziek. Dit jaar met medewerking van de Bargkapel. De biertafels staan klaar om de sfeer helemaal compleet te maken. Een ochtend voor jong en oud waarbij we weer vroeg uit ons dak kunnen gaan en het gerstenat weer rijkelijk zal vloeien.

Voordat we naar de middagband gaan zal er een letterlijk oorverdovende disco zijn en tegelijk een hilarische bingo.

Het Almens Feest 2022 zal worden afgesloten met de Millennium Showband. Deze band heeft al vaker in Almen het dak er af laten gaan en heeft altijd zin in een feestje!

Tijdens alle dagen zijn er enkele kermisattracties, helaas minder dan voorheen. Ook zijn er mogelijkheden om de inwendige mens te versterken. De entree is op alle dagen gratis, behalve bij de lunch op zaterdag (kaarten tegen 4 munten).

Tenslotte hoopt het bestuur dat de inwoners van Almen de straten en/of pleinen versieren zodat Almen er feestelijk uitziet. In 2019 heeft de Laakweg de prijs voor de mooiste straatversiering in de wacht gesleept. Wie volgt dit jaar en stoot hen van de troon?

Het Oranjebestuur nodigt iedereen uit een actieve bijdrage te leveren om het feest te laten slagen en wenst een ieder heel veel plezier op het Almens Feest 2022!

Meer informatie en het complete programma is te vinden op de website: www.oranjeverenigingalmen.nl.