Spieren voor Spieren Rally met recordopbrengst: €15.000

€ 15.000 voor Spieren voor Spieren. Centraal op de foto: Daan Mus, met ouders, broer en zus, Dietmar Serbée (organisatie Rotary Gorssel)

Gorssel – De Spieren voor Spieren Rally 2022 heeft een record gebroken. 114 Rallyrijders uit heel Nederland en een groot aantal sponsoren uit de regio brachten zaterdag in Gorssel het superbedrag van € 15.000 bijeen. De cheque met dit bedrag werd uitgereikt aan Spieren voor Spieren Ambassadeur Daan Mus (11) uit Twello.

Nog niet eerder namen zo veel rallyrijders deel aan de fraaie en uitdagende tocht door de Achterhoek. Ook werd de organiserende Rotary Gorssel gesteund door een ongekend aantal sponsoren, vrijwel allemaal uit de regio. Het enthousiasme van het bedrijfsleven zorgde ervoor dat de kosten voor de dag volledig gedekt waren voordat de rally van start ging. Zo kon het volledige inschrijfgeld van de deelnemers naar de stichting die onderzoek doet naar spierziekten bij kinderen.

Nieuwe deelnemers
Opvallend bij deze zevende editie was dat er in Gorssel behalve veel ervaren rallyrijders (zeventien équipes in de sportklasse) veel nieuwe deelnemers aan de start verschenen. De rally heeft een reputatie opgebouwd als een sportief, uitdagend, maar vooral ook toegankelijk en gezellig evenement.

De strijd was zowel in de Sport- als de Tourklasse spannend. De winst in de sportklasse was voor Jelte van der Meulen en Gijs Alink. De toerklasse werd gewonnen door Erik Tissingh en Ronald Ackerman.

Maar de echte winnaar van de dag was het onderzoek naar spierziekten bij kinderen. Ambassadeur Daan Mus was ook in 2017 al bij de finish van de rally aanwezig. Het gaat hem goed – de cheque en een overwinningstrofee nam hij bij de slotceremonie bij het Bosrestaurant in Joppe met een brede lach in ontvangst.