IVN Slootjesdagen in Lochem en Almen

Het weekend van 11 en 12 juni kunnen kinderen weer op speurtocht bij de waterkant. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen dan samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een doodgewone sloot. Waterschorpioenen, kokerjuffers of stekelbaarsjes: wat leeft er allemaal? Er staan IVN natuurgidsen klaar die helpen om de waterdiertjes te vinden en ze vertellen er ook over.

Het zoeken gaat met een schepnetje. Daarnaast wordt ook gekeken of het water schoon is en hoe diep het daar is.

Meedoen kost niets en aanmelden om mee te doen is niet nodig. Alleen als je met een groep van meer dan 4 personen komt moet je het van te voren even laten weten. Zie de gegevens op de website.

Aan de slootjesdagen in onze regio kun je dit jaar meedoen in Lochem en in Almen. In Lochem is het op zaterdag 11 juni bij Het Blekershuisje of Pesthuisje op de Westerbleek van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur.

In Almen is het de dag erna, zondag 12 juni 2022 om 13:00 uur. De locatie is dan bij de stuw over de Berkel, de zogenaamde Besselinksvonder.

Meer info:www.ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek