Festival Achterland; nog steeds het leukste festival van Doetinchem!

De Parkparade was al een begrip in de Achterhoek. In 2016 werd het festival, met glans, verkozen tot het leukste festival in Doetinchem. Na een verplichte naamswijziging in 2019 gaat het festival vanaf 2019 als Festival Achterland door het leven en werd het in 2020 verkozen door 3voor12 Gelderland tot Leukste Gelderse Event! Na 2 jaar binnen spelen met Achterland TV, Belletje Trek & Streeckgenoot mag Team Achterland met Pinksteren eindelijk weer buiten spelen bij Festival Achterland!

4 dagen lang theater, muziek, eten, drinken, zweven en nog veel meer! Voor de muziekliefhebber die graag nieuw talent leert kennen; voor de theaterliefhebber die verrast en ondergedompeld wil worden in puur en echte voorstellingen en voor de levensgenieter die ook graag eens buiten de deur eet. Vrijdag 3 juni tot en met maandag 6 juni vindt het festival weer plaats op de Bleek aan de Wijnbergseweg in Doetinchem.

Vrijdag 3 juni is het festivalterrein van 8:30 tot 14:00 exclusief gereserveerd voor de bovenbouwers van het basisonderwijs in Doetinchem en omstreken. Jonge mensen maken op een inter- en actieve wijze kennis met cultuur. Een korte kennismaking op een festival veld, die ze niet snel zullen vergeten!

Daarna barst het festival voor iedereen los! De gezelligste vrijmibo van het jaar start vrijdag 3 juni om 16.00 uur. Niet alleen de gezelligste, ook de makkelijkste kroegentocht; de allerleukste zaken van Doetinchem staan gewoon bij elkaar op het festivalterrein!

Bezoekers kunnen het festival passief maar juist ook actief beleven! Kinderen kunnen spelenderwijs kennismaken met het lezen van boeken en klimmen en klauteren in een speelparadijs. Beleef elke dag een verrassend Achterland met prachtige theatervoorstellingen, een zweefmolen voor jong én oud, workshops en nog heel veel meer.

Ook het nieuwe Achterland blijft op zoek naar nieuwe talenten in de muziek- & theaterwereld. Net als andere jaren blijft het festival iedereen verrassen met de nieuwste muziek. Niet de bands die je overal ziet maar de bands die je volgend jaar overal ziet! De organisatie heeft bewezen een neus voor nieuw talent te hebben, zo stonden er op eerdere edities bands die later (inter)nationaal doorbraken zoals Kovacs, Chef’Special, Diggy Dex, Sue the Night, Son Mieux en Tape Toy.

Geniet in 2022 van regionaal talent zoals Emma Luca (winnares Achterhoekse Bandcompetitie), Four Eyed Faces, Fré, The Same en Memphis Experience maar ook landelijk (aanstormend talent) zoals POM met hun eigen Fuzzpop uit Amsterdam, de Rotterdamse hiphop live band NEWĀRK, MINKA met alternatieve electropop, Supermoon met dansbare funky popsongs en nog veel meer verrassende en vernieuwende acts!

Hou de website (festivalachterland.nl) of de facebookpagina (festivalachterland) in de gaten voor het allerlaatste nieuws en nieuwe namen van het programma. 4 dagen feest met Pinksteren in Achterland!