Inschrijving masterclasses en projectkoor Zomer Academie Vijfdaagse gestart

Zomer Academie Zutphen Foto; Jascha Bordon

ZUTPHEN – Van 6 tot 10 juli 2022 is er weer de Zomer Academie Vijfdaagse met deze keer als thema: ‘England, O Fairest Isle’, en als rode draad 17de en vroeg 18de eeuws Engels repertoire. Door de hele binnenstad van Zutphen vinden masterclasses, presentaties, workshops en 26 concerten plaats. De Vijfdaagse biedt professionele musici, studenten en gevorderde amateurmusici de kans lessen te ontvangen van internationaal gerenommeerde meesters, allen gespecialiseerd in de authentieke uitvoeringspraktijk, met speciale gastdocenten: Dame Emma Kirkby, Peter Kooij en Ton Koopman. Voor koorzangers is er de mogelijkheid voor deelname aan het projectkoor o.l.v. Klaas Stok. Koorzangers kunnen deelnemen aan drie concerten tijdens de Vijfdaagse. Geïnteresseerden kunnen zich nu inschrijven via www.zomeracademiezutphen.nl.

Deelnemen aan een masterclass?
De Zomer Academie Zutphen is een initiatief van één van Nederlands meest geliefde sopranen: Johannette Zomer. In deze editie zal Johannette Zomer samen met 21 andere meesters vijf dagen lang elk in zijn eigen vakgebied de leerlingen een boost gegeven. De Zomer Academie Zutphen is voor zangers én instrumentalisten. Professionele deelnemers (ook duo’s en kleine ensembles) ontvangen minimaal drie privélessen in masterclassverband van hun eigen meester (met focus op authentieke uitvoeringspraktijk). Verder zijn er –  naast verschillende workshops, lezingen en kamermuziek-, lied-, of operaklassen  –  ensemble coaching lessen voor instrumentalisten. Amateurs ontvangen minimaal twee privélessen van een meester in masterclassverband en kunnen verder met alle workshops en liedklassen meedraaien.

Deelnemen aan Zomer Academie projectkoor
Het Zomer Academie projectkoor zal tijdens de Vijfdaagse aan drie concerten meewerken; het openingsconcert op 6 juli met de Messiah, het Gala concert op vrijdag 8 juli met werken van Purcell, Händel en Last Night of the Proms repertoire, en het slotconcert op 10 juli met een Bach cantate. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Klaas Stok. En eind april vind het voortraject plaats rond Händels Messiah, waar het koor gaat meewerken aan een masterclass voor koordirectie studenten van Rob Vermeulen op het HKU.

Informatie masterclasses en inschrijving
Alles nog eens nalezen, overzicht van alle meesters of het aanmeldingsformulier downloaden kan via www.zomeracademiezutphen.nl. De kaartverkoop van de concerten start binnenkort via de website.