Laatste kans inschrijven Atelierroute Berkelland 2022

links Kunstwerk Bouke Veltman, rechts: Atelier Clare ©Kunstkring Ruurlo

Berkelland – in het Pinksterweekend organiseert KunstKring Ruurlo de Atelierroute Berkelland 2022. Het is de derde editie van de atelierroute. Berkellandse kunstenaars – amateurs en professionals – openen op zondag 5 juni en maandag 6 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur de deuren voor het publiek. Zij exposeren in de eigen ateliers hun kunstwerken. Op dit moment doen al meer dan dertig ateliers mee, en bijna zestig kunstenaars. Eerdere edities kregen veel belangstelling, ook van buiten de Achterhoek.

Clare Zurel doet voor het eerst als kunstenaar mee aan de atelierroute. Zij is beginnend beeldhouwer, en exposeert tijdens de route samen met haar docent in haar atelier in het buitengebied van Borculo. Haar werk is abstract met altijd ronde vormen uit steen. Het leukste vindt ze het proces. Haar werk is sterk verbonden met de expressie van de natuur, maar door haar in vorm gevat. Het atelier is nog in aanbouw. Over een tijdje hoopt ze het open te stellen als werkplaats voor anderen of voor cursussen.

Bouke Veltman deed al eerder mee. Zijn atelier staat in een mooie tuin net buiten Neede die hij soms ook voor publiek openstelt. Hoe hij schildert? Zijn werken zijn intuïtief, abstract, vanuit een holistische invalshoek. Hij schildert vanuit wie hij is, en dat verandert mee in de tijd. Hij promoot zijn werken niet zo actief, en wil vooral anderen inspireren met zijn kunst. En dat stimuleert hem weer bij het schilderen.

Kunstenaars met een atelier in Berkelland hebben nog tot en met 28 februari de tijd om zich met hun atelier aan te melden voor deelname aan de atelierroute. Het is de laatste kans om u in te schrijven met uw atelier, eventueel in samenwerking met andere kunstenaars! Alleen Berkellandse kunstenaars kunnen een collega-kunstenaar uitnodigen. Die mag overal vandaan komen. Ze dienen hun gast dan wel op dezelfde locatie te ontvangen als waar ze zelf hun kunst tonen. Onder welke voorwaarden u kunt inschrijven is terug te vinden op de website van KunstKring Ruurlo www.kunstkringruurlo.nl/atelierroute-2022.

In het routeboekje dat vanaf 15 mei bij de VVV’s in de kernen van Berkelland te koop is en op beide Pinksterdagen in het Kulturhus en bij de deelnemende ateliers, staan alle ateliers beschreven.