Workshop creatief schrijven met Tim Pardijs

Tim Pardijs, schrijver van onder meer drie poëziebundels, daagt de deelnemers in de workshop uit op zoek te gaan naar rijm, ritme en beeldspraak. (foto Tim Pardijs)

 

ZUTPHEN – Hoe geef je nieuwe woorden aan de indrukwekkende wolkenformaties en strakblauwe luchten op schilderijen van grote meesters? Wat voor origineels valt er te zeggen over vrijheid – een thema dat zo verbonden is met de stads- en vergezichten in de tentoonstelling “Hoge luchten, schatten uit het Rijks”? Laat je prikkelen door Tim Pardijs in de workshop creatief schrijven op zondag 6 maart bij de Musea Zutphen.

Tim Pardijs is onder meer stadsdichter van Zutphen geweest. Hij schreef drie poëziebundels, is eindredacteur van literair tijdschrift Liter en hij werkt als workshopleider en adviseur in de cultuureducatie.

Op zondag 6 maart daagt hij de deelnemers in de workshop creatief schrijven uit om anders te kijken naar de schilderijen van het Rijksmuseum en de topstukken uit de Zutphense collectie in de tentoonstelling “Hoge luchten, schatten uit het Rijks”. De groep (maximaal vijftien personen) gaat met kijk- en schrijfopdrachten op zoek naar rijm, ritme en beeldspraak en zij zullen zichzelf deze middag verrassen met een nieuwe creatieve tekst.

De workshop op zondagmiddag 6 maart duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Deelname kost 30 euro p.p. (incl. koffie/thee en een bezoek aan Hoge Luchten tijdens de workshop). Aanmelden: https://www.ticketkantoor.nl/shop/timpardijs