Herfstwandelingen Gorsselse Heide

Gorssel – Op zondag 14 en zondag 21 november organiseert IVN Zutphen en Stichting Marke Gorsselse Heide een mooie en leerzame natuurwandeling over de Gorsselse heide. 

Kleuren, geuren en geluiden
De herfst saai? Welnee. Je ziet herfstkleuren, ruikt herfstgeuren en hoort herfstgeluiden. De bladeren van eiken en beuken geven de kleur aan de herfst en zorgen voor een zacht tapijt in het bos.  Je ruikt paddenstoelen en je hoort het ‘gakken’ van overtrekkende ganzen, het gepiep van graspiepers en met een beetje geluk laat de klapekster zich zien. Een zeer welkome wintergast.

Voel de herfst
De wandeling is een kleine 3 km en volgt één van de paaltjesroutes over de heide. Enthousiaste natuurgidsen staan onderweg en vertellen over de invloed van de herfst op bomen en planten. Je zintuigen worden geprikkeld door eens op een andere manier naar de verschijnselen van de herfst te kijken en ze te beleven.

Wandel mee op zondag 14 november en zondag 21 november
Op beide data kun je op elk moment tussen 13.00 en 14.00 uur starten op de hoek van de Gerrit Slagmanstraat en de Elzerdijk te Eefde. Je loopt in je eigen tempo en volgt de uitgezette route over de hei. Kinderen van harte welkom. Afhankelijk van het tempo van ieder persoonlijk, denken we dat de tocht ongeveer twee uur duurt. Honden zijn niet toegestaan. We stellen een vrijwillige bijdrage op prijs.

Zie ook: www.markegorsselseheide.nl of www.ivn.nl/afdeling/zutphen

Vooraf aanmelden is niet nodig. Neem je verantwoordelijkheid, blijf thuis bij verkoudheid.