Western dag bij Scouting De Witte Wieven te Lochem

Foto; Scouting De Witte Wieven

Lochem – Voor de zomervakantie hadden de jongeren in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar onder begeleiding van een iemand van Welzijnswerk Lochem 3-tal bijeenkomsten gehad over hoe je nu een activiteit opzet, organiseert en uiteindelijk ook uitvoert. Dit was naar aanleiding van een project wat ze hadden samen met de gemeente. De eerste bijeenkomst bestond vooral uit, wie zijn we, waar zijn we goed in en welke talenten heeft iedereen. De tweede bijeenkomst gingen we op verschillende manieren brainstormen en begon de activiteit al redelijk vorm te krijgen. En tijdens de laatste opkomst werden de puntjes op de i gezet. Wie doet wat, wie is verantwoordelijk voor de begroting, want er zat ook een leuk geldbedrag aanvast.

Vorig weekend was dan de uitvoering van de activiteit waar alle leden van scouting De Witte Wieven en hun meegebrachte vriendjes aan meekonden doen. De dag begon met een thema toneelstukje waarna er een postenspel was waar iedereen verschillende posten langs kon gaan in thema. Van popcorn bakken, pijl en boogschieten, dromen vangers maken tot aan lasergamen. Tussen de middag was er een heus pannenkoekenbuffet. De middag was gereserveerd voor alleen de leden vanaf 10 jaar en werd er krat gestapeld, luchtbuks geschoten en hebben we heerlijk gekookt boven het kampvuur. De activiteit werd uiteindelijk met een escaperoomspel op locatie afgesloten. Deze was alleen voor de leiding en de jongeren die deze dag hadden georganiseerd.

Naast dat alle leden van Scouting De Witte Wieven een leuke dag hebben gehad. Hebben de jongeren en zelfs ook de leiding hier zeer leerzame bagage aan overgehouden.