Sterrenwacht Phoenix presenteert op 2 oktober een Live Concert Danny Guinan en Ed Veltrop

Danny Guinan

Lochem – Danny en Ed toeren op dit moment langs een aantal sterrenwachten in ons land voor de promotie van hun titelsong Little Star. Wij zijn verheugd dat ook Sterrenwacht Phoenix in Lochem door hen als podiumplek is verkozen.

Danny Guinan is een Ierse singer-songwriter en gitarist. In 1990 begon hij professioneel muziek te maken met de Ierse band Speranza. In 1996 besloot hij vanuit Nederland zijn loopbaan solo te ontplooien.

Hij schrijft zijn songs zonder de strakke regels van de traditionele folk. Hij is een singer-songwriter-gitarist die zijn muziek overal in Nederland, DuitslandBelgië, Finland en natuurlijk in zijn geliefde Ierland speelt met o.a. Shane MacGowan van The Pogues en Luka Bloom.

Danny geeft aan dat hij zijn leven lang al gefascineerd is door het heelal met al zijn mysteries. Hij raakte vooral geïntrigeerd door de missie van de Voyagers 1 en 2, ruimtesondes die in de jaren 70 van de vorige eeuw werden gelanceerd en zich inmiddels buiten ons zonnestelsel bevinden. Zijn eigen missie is om mensen te inspireren om naar boven te kijken en zich te verwonderen over de immense ruimte. Little Star is een ode aan die twee ruimtezondes en tegelijk een appèl aan de mens om beter voor onze kleine planeet te zorgen.

Link voor Little Star: https://www.youtube.com/watch?v=Kad5cuuamr8

Het is in principe een buitenoptreden, maar bij slecht weer gaan we naar binnen. De sterrenwacht presenteert in de pauze een aangepast programma waarbij zoals altijd de telescopen klaar staan om bij helder weer vooral Jupiter en Saturnus te aanschouwen.  

Locatie :         Publiekssterrenwacht Phoenix Lochem

                        Ampsenseweg 10 7241 NB Lochem; M. 06-25109573

Reserveren:    www.sterrenwachtphoenix.nl – max. 60 bezoekers

Entree:            € 5 tot 16 € 4

Tijd:                2 oktober 21 20.00 u.