Op zoek naar natuur in Borculo

Borculo – Natuur is overal. Wist je dat er in je eigen stad of zelfs in je eigen straat ook heel veel natuur te beleven is? Heb je al eens goed gekeken naar al die bloeiende planten in de tuinen? Of dat kleine plantje tussen de stoeptegels? Of heb je wel eens een bloempot opgetild en gekeken wat daar onder zit? Bij deze wandeling gaan we kijken welke natuur we kunnen ontdekken in de straten van Borculo. We zoomen onder andere in op stadsvogels, op kleine kriebelbeestjes en op natuurbeleving in een dorp. En natuurlijk kijken we ook naar de invloed van de Berkel op de natuur in Borculo.

Wandel mee en laat je verrassen!

Algemene informatie:
Datum:                Zondag 12 september 2021 – 14.00 – 16.00 uur
Locatie:               Parkeerplaats Veemarkt
Veemarkt
7271 AN Borculo

Extra info:           Voor deze activiteit moet je je van tevoren aanmelden bij contactpersoon Dissl Lalleman dlalleman@outlook.com
Inlichtingen:      Dissl Lalleman

Met IVN op zoek naar natuur in Borculo

Gidsen van natuurorganisatie IVN gaan zondag 12 september op excursie in de stad. Want natuur is er niet alleen in het buitengebied. Ook in de eigen stad en zelfs in de eigen straat is heel veel te beleven. Om te beginnen zijn er al die bloeiende planten in de tuinen. Daarnaast zijn er die kleine plantjes tussen de stoeptegels. En onder een steen of bloempot is het ook al een en al leven. Bovendien vliegt er van alles rond, groot en klein.

Het wordt een zoektocht naar de natuur in de straten van Borculo. Er is onder andere aandacht voor de  stadsvogels en  de kleine kriebelbeestjes. Met veel aandacht voor de natuurbeleving.

Ook over de invloed van de Berkel op de natuur in Borculo zal onderweg verteld worden.

Iedereen, jong en oud, kan meewandelen en zich laten verrassen.

Meelopen is gratis, maar een gift wordt op prijs gesteld. Halverwege de ongeveer de drie kilometer lange tocht is er een thee/koffiepauze met een versnapering voor 50 cent per persoon.

De excursie start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De startplek is op de Parkeerplaats van de Veemarkt 7271 AN Borculo

Aanmelden is helaas noodzakelijk. Het kan bij de hoofdgids Dissl Lalleman, dlalleman@outlook.com