IVN Nachtvlindernacht

Lindepijlstaart vlinder

Eefde – Op vrijdagavond 3 september organiseert IVN Zutphen de jaarlijkse Nachtvlindernacht. Dit jaar op een andere plaats, maar niet minder geschikt voor nachtvlinders. We doen het dit jaar in samenwerking met Steven, die ervaring heeft met het vangen van nachtvlinders.

We starten om 20.00 uur met een korte excursie op het terrein en een uitleg over de vlinders en over het vangen ervan. Om 20.30 uur is de zon onder en kan de lamp aan. Dan komen de eerste insecten op het doek. Ook staat de vlinderval dan klaar.

Omdat de Coronaregels nog van kracht zijn, moeten we het aantal deelnemers beperken. Daarom is opgeven noodzakelijk. Dit kan bij Klaske ten Grotenhuis, liefst per mail. ktengrotenhuis@kpnmail.nl. Inlichtingen kunnen per telefoon 0575-471995. Er mag, na opgave, ook later op de avond aangesloten worden bij de excursie.

De avond begint om 20.00 uur aan de Almenseweg 27 in Eefde. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage voor het IVN wordt op prijs gesteld. Als er kinderen meekomen vinden we dat fijn, graag wel van tevoren even opgeven.

Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Nationale Nachtvlindernacht. Zie: www.nachtvlindernacht.nl.

www.ivn.nl/afdeling/zutphen