Doe de ridderproef!

Wil je een echte ridder worden? Kom dan op een woensdag naar Kasteel Doorwerth en doe de Ridderproef.

Op woensdagen (laatste op 18 augustus is Ridder Corneel op kasteel Doorwerth.

Maar onze Ridder Corneel is moe en toe aan rust. Hij wil nieuwe ridders opleiden. Dus kinderen (en ouders / begeleiders)  kom naar het kasteel en doe aan de hand van vragen en opdrachten de ridderproef. Heb je het geheime wachtwoord gekraakt en de juiste route gevolgd dan ontmoet je in de gewelven van het kasteel Ridder Corneel. Daar kan je de riddereed afleggen en tot Ridder voor het leven “geslagen “worden met het zwaard van Ridder Corneel.

Een echte ridder komt op tijd! Meld je dus op het aangegeven tijdstip bij de brug van het kasteel.

Wanneer:       28 juli, 4 augustus, 11 augustus, 18 augustus

Tijd:                Doorlopend tussen 11,00– 17.00 uur.

Duur:              1 uur

Kosten:           Volwassenen € 12,00 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Kinderen met Museumkaart of Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen € 3,00 op vertoon van jaarkaart

Reserveren:    Vooraf reserveren voor deze activiteit is verplicht en kan via www.glk.nl/doorwerth

Kasteel Doorwerth
Kasteel Doorwerth is een stoer Middeleeuws kasteel, prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie.

Bereikbaarheid:
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen.