Cursus Tibetaans Boeddhistische Meditatie al 6 jaar in Zutphen

Boeddha beeld in het Dzogchen klooster

Zutphen blijkt een rijke voedingsbodem te zijn voor allerlei vormen van yoga en meditatie. Voor de cursus Tibetaans Boeddhistische meditatie is al 5 jaar veel belangstelling. Ook dit jaar begint in september weer de introductiecursus in de verstilde ruimte van Dat Bolwerck in de binnenstad van Zutphen.

Ontspannen van lichaam en geest
Deelnemers kunnen ervaren hoe zij, ook in deze stressvolle tijd, door meditatie innerlijke rust kunnen realiseren. De cursus is gebaseerd op de lessen van de Tibetaans Boeddhistische lama de 7e Dzogchen Rinpoche en is speciaal ontwikkeld voor het westen. Enkele van zijn studenten hebben de initiatie ontvangen om deze cursus ook in Zutphen te geven. De eeuwen oude Dzogchen meditatie maakt het mogelijk om lichaam en geest te laten rusten en innerlijke vrede te ervaren.

Tijdens de Introductiecursus van 8 weken leren de deelnemers stapsgewijs met geleide Shamatha meditatie-oefeningen om de geest meer te richten. Na deze introductie is er een vervolgcursus van 2x 10 weken waarin ook gewerkt wordt met visualisaties en mantra’s. Door deze opbouw beoefenen de deelnemers uiteindelijk de Dzogchen meditatie. De rijke traditie van deze vorm van boeddhistische meditatie maakt het mogelijk om ook in het dagelijks leven de geest meer te laten rusten.

Praktische gegevens
De introductiecursus Tibetaans Boeddhistische meditatie is maandag 6 september t/m 25 oktober van 19.30 – 20.30 uur. Op 1 en 15 november kunnen lessen worden ingehaald.

Locatie: Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen.
Kosten: 85 euro voor de eerste 8 lessen (en 2 inhaallessen)

De opbrengst van de cursus gaat naar de bouw van een school voor Tibetaanse kinderen in de vluchtelingen nederzetting Dhondenling, Zuid-India.
Voor meer informatie en aanmelden: 06 295 754 18 of shenpen@xs4all.nl.
Kijk ook op www.shenpennederland.org/studie-en-beoefening