Extra vrijwilligers gezocht Kunst in de Kinderschoenen

Eigen foto KKR

RUURLO – Sinds 2006 organiseert de Kunstkring Ruurlo ieder jaar in de herfst dit inspirerende project voor alle leerlingen in groep 7 van alle basisscholen in Ruurlo. Wegens corona kon het project in 2020 helaas niet doorgaan. Het thema zou Hundertwasser worden. Een grote teleurstelling voor de leerlingen die aan de beurt waren. Om hen dit jaar het project alsnog mee te kunnen laten maken heeft de KunstKring extra vrijwilligers nodig.

Kunst in de Kinderschoenen
Het doel van Kunst in de Kinderschoenen is om kinderen op een onbevangen manier kennis te laten maken met kunst. Ze te laten zien en ervaren dat ‘kunst’ niet moeilijk is of ver weg in een museum, maar leuk, uitdagend en dat je er heel veel van kunt leren. Dat kunstenaars vaak nét even anders denken en daardoor mooie en onverwachte dingen creëren, en dat zij zelf ook mooie dingen kunnen maken. Dat kunst soms onbegrijpelijk lijkt, maar als iemand uitlegt hoe je kunt kijken, dat je dan meer ziet dan je ooit had gedacht. En als je bezig gaat met een opdracht, dat je vaak meer kunt dan je ooit had verwacht. Zo, op een speelse manier, probeert de KKR de creatieve mogelijkheden van kinderen te stimuleren.

Opzet
Onder leiding van zo’n twintig vrijwilligers werken de leerlingen in kleine groepjes of in hun eentje aan een kunstwerk met het leven en het werk van een kunstenaar of een kunststroming als voorbeeld. Maar ook de manier van leven van de oude Egyptenaren en de Indianen is al eens als leidraad gekozen. Elke groep komt twee ochtenden naar het Kulturhus, waar de kinderen hun eigen creatieve invulling aan het centrale thema geven. Eind november volgt een tentoonstelling op de bovenverdieping van het Kulturhus in Ruurlo. Deze wordt in het bijzijn van leerlingen, ouders, leerkrachten, leden van de KKR en belangstellenden feestelijk geopend.

Interesse?
Wie tijd en zin heeft om de kinderen alsnog Kunst in de Kinderschoenen mee te laten maken  of meer informatie wil, kan contact opnemen met Lieneke Tanis, tel: 06-51609497.

Daarnaast is er meer informatie te vinden op de website van KunstKring Ruurlo: www.kunstkringruurlo.nl

Foto is vrij van rechten. Eigen foto KKR