Zomeravondconcert Ronald Snijders Ensemble

Fotograaf: Louis Swart

RUURLO – op 7 augustus organiseert KunstKring Ruurlo als opening van het nieuwe culturele seizoen een zomeravondconcert in de prachtige tuin van Forrest hotel-restaurant de Tuinkamer in Ruurlo. Het concert van het Ronald Snijders Ensemble vindt plaats vanaf 20.30 uur en kan gecombineerd worden met een speciaal driegangenmenu vooraf!

Tuinconcert
Het is inmiddels een traditie geworden voor KunstKring Ruurlo om in de prachtige ambiance van de Tuinkamer een Zomeravondconcert te organiseren. In de sfeervolle tuin is volop ruimte om op de dansbare nummers te dansen.

Ronald Snijders
Ronald Snijders (1951) is een Nederlands musicus en schrijver van Surinaamse afkomst. Zijn hoofdinstrument is dwarsfluit. Daar begon hij al op zevenjarige leeftijd mee. Hij vertrok in 1970 naar Nederland en won in 1973 de persprijs van het NOS Jazzconcours. Snijders werd in 2001 koninklijk onderscheiden en werd ridder in de orde van Oranje Nassau. Datzelfde jaar werd hij ook ridder in de Ere-Orde van de Gele Ster, een onderscheiding verleend door de president van Suriname. Snijders speelde met zijn bands, De Ronald Snijders band en De Ronald Snijders extended band en als fluitsolist op talrijke podia in binnenland en buitenland.
In zijn composities combineert hij duidelijk merkbaar de Surinaamse roots (onder andere kaseko- en kawinamuziek) met invloeden uit de jazz, funk, pop en wereldmuziek. Hij maakte veelal in eigen beheer meer dan twintig cd’s en lp’s met eigen werk. Verder componeerde hij nieuwe Surinaamse kinderliedjes en bracht ze met traditionele Surinaamse liedjes uit op een drietal cd’s. Ook verzorgt hij kinderconcerten en geeft hij lezingen en workshops over diverse wereldmuziekstijlen.

Ensemble
Het Ronald Snijders Ensemble bestaat verder uit gitarist/bassist/vocalist Frank Ong-Alok,  toetsen, accordeon en vocals Wolfram Reisiger en Giovanni Essed op percussie. De musici brengen samen sfeervolle bossanova’s en exotische muziek vermengd met jazz gerelateerde muziek.

Meer informatie is te vinden op de website van KunstKring Ruurlo: www.kunstkringruurlo.nl

Foto is vrij van rechten.