Fietsen langs de Groenlose Slinge met IVN

Borculo – Het kan weer. De jaarlijkse fietstocht met IVN afdeling noord-midden Achterhoek gaat door. Wel met aanmelden en onderlinge afstand. Zondag 11 juli gaat de fietstocht door het Achterhoekse coulisselandschap. De  start is om 14:00 uur bij de parkeerplaats van Kerkemeijer, Ruurloseweg 51 in Borculo.

Via de Leostichting gaat de route door agrarisch gebied in het Lindveltse Broek naar de Groenlose Slinge. Een prachtig fietspad omzoomd door mooie bloemranden leidt langs zowel oude als nieuwe natuur, nl. de Grevengracht en het Stelkampsveld.

Onderweg is er een pauze met weer de gebruikelijke IVN koffiekar. Zoals vanouds zorgt natuurorganisatie IVN voor inspirerende gidsen. Zij geven uitleg over de historie van het gebied en de natuur. Tijdens de ca. 20 km lange tocht krijgen de deelnemers ook kennis van de diverse  mogelijkheden van landinrichting.

De tocht zal ongeveer drie uur duren. Meefietsen is gratis, een gift is welkom.
Opgave vooraf gewenst bij de hoofdgids : johanna1707lo@gmail.com
Meer info en laatste nieuws www.ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek