Actieve meimaand bij Lochemse Hockey Club

- Kabouters en Benjamins ontvangen hockeydiploma van hun trainers

Van alternatieve Keidagen voor de Jeugd tot kabouter-hockeydiploma op zak

Lochem – Ook op de Lochemse Hockey Club (LHC) is te zien dat de maatschappij zich voorzichtig weer opent. Nog geen Keidagen in mei 2021, maar voor de hockeyjeugd wél veel activiteit in het Hemelvaartweekend met een mixtoernooi, shoot-outs en ‘Vockey’. En in het laatste weekend van mei kregen de jongste hockeyers, de Kabouters en Benjamins, hun hockeydiploma uitgereikt. Met de aankondiging dat de 27+-leden met stap 3 van het openingsplan weer zonder beperkingen mogen hockeyen, en een minicompetitie voor de jeugd, is de LHC blij dat zij de leden weer meer kan bieden.

Alternatieve Keidagen op het hockeyveld
In het Hemelvaartweekend waren de weergoden ons gunstig gezind waren. Het mixtoernooi was de actieve start van de dag: meiden en jongens, jonge en oudere jeugd, samen spelend met en tegen elkaar. Naast de partijen zes tegen zes, kon de hockeyjeugd meer doen. Shoot-outs op de keepers en het bij de LHC bedachte ‘Vockey’, een mix van volleybal en hockey. Fanatiek, maar met zichtbaar veel plezier werd er onderling gespeeld. Ruim 120 hockeyspelers (jeugd) heeft de LHC een ontzettend sportieve dag kunnen bieden.

Keepers in de spotlight
Op deze dag ook volop actie voor de keepers. Zij kregen maar liefst tien teams voor de kiezen met shoot-outs (een soort penalty in de hockeysport), gevolgd door een finaleronde. Eén speler, Stan, was niet te stoppen – hij mag zich de shoot-out koning noemen voor het komende jaar. 

Jongste leden ontvangen hockeydiploma
De kleuters en groep 3-kinderen, bij de LHC ook wel de Kabouters en Benjamins genoemd, kregen in het laatste mei weekend hun hockeydiploma uitgereikt van hun trainer Martin Rietman. “De kinderen hebben het hele jaar lekker gespeeld op het veld en de basis van hockey geleerd. Het seizoen is nog niet afgelopen, we gaan door op de zaterdagochtend van 08.30 tot 09.30,” aldus Rietman.

Kinderen óf volwassenen die willen kennismaken met de sport mogen nu vrijblijvend en gratis meetrainen. Mail naar welkom@lochemsehockeyclub.nl voor de juiste trainingsdagen en –tijden per leeftijdscategorie.

Enkele keepers van de LHC die hun doel verdedigden tijdens de shoot-out competitie
Sfeerbeeld Mixtoernooi