Zwemseizoen Leussinkbad feestelijk geopend!

Uitreiking bronzen certificaat Gezonde Sportkantine

Laren – Henk Stegeman uit Laren had de eer om woensdag 12 mei het nieuwe zwemseizoen van het vernieuwde Leussinkbad te openen met een feestelijke openingsduik! Henk is al 49 jaar abonnementhouder van het Leussinkbad, dat dit jaar zijn 50ste verjaardag viert. Na de duik van Henk trokken de eerste abonnees weer hun baantjes en waren er enkele spelactiviteiten voor jeugd.

Bronzen certificaat voor Gezondere Sportkantine
Tijdens deze feestelijke opening was Marianne van Essen van Team Fit aanwezig om het Leussinkbad het bronzen certificaat Gezonde Sportkantine uit te reiken!

TeamFit is een landelijk initiatief om sportkantines gezonder te maken. Er is door het Leussinkbad hard gewerkt om een gezonder aanbod te realiseren in de (inmiddels vernieuwde) kantine. Beheerder Dinande Wilgenhof en voorzitter Boudewijn van Breukelen namen het certificaat in ontvangst. Dinande: “We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de kantine en in onze automaten gezonder is, zodat klanten betere keuzes kunnen maken.”

De kantine biedt nu in elke productgroep minstens één betere keuze aan en bij de kassa staan alleen betere keuzes uitgestald. Het Leussinkbad stimuleert water drinken en biedt onder meer een watertappunt. Ieder jaar wordt het aanbod in de kantine in kaart gebracht met de kantinescan. Ambitie is te streven naar een zilveren kantine waarbij bijvoorbeeld groente of fruit kan worden genuttigd en zelfs de aankleding van de kiosk verleidt tot een betere keuze.

Het certificaat heeft een mooi plekje gekregen in de nieuwe kantine!

Vernieuwd zwembad
Voorzitter Boudewijn vertelt over alle vernieuwingen op het bad: “We hebben een gloednieuw duurzaam entreegebouw waar bezoekers ook naar binnen kunnen. De nieuwe inrichting geeft niet alleen een professionelere uitstraling, het is ook een veel betere en meer koele werkomgeving voor de medewerkers. Ook is er een nieuwe koffiemachine zodat bezoekers een goeie bak koffie kunnen nuttigen zodra dat weer mag!

Daarnaast heeft de waterspeelplaats voor peuters een nieuwe polyester bodem gekregen en ook de speelelementen zijn opgeknapt. En, de gele glijbaan is totaal gerenoveerd en niet geel meer. De glijbaan is van binnen opnieuw gelamineerd en helemaal gecoat. Ook de constructie is verstevigd en de steile trap is vervangen voor een degelijke veilige luie trap. Tot slot zijn ook de bassins volledig vernieuwd. Er is als het ware een nieuwe kuip in de oude gemaakt, waardoor het bassin weer klaar is voor de volgende 50 jaar. Er is voor een witte kleur gekozen, dat geeft bij zonnig weer een hele mooie azuurblauwe kleur aan het water en voelt als vakantie!.”

Dank aan de vele vrijwilligers, sponsoring en financiële bijdragen
Al deze werkzaamheden gebeuren natuurlijk niet vanzelf, er zijn ontzettend veel manuren nodig geweest. De voorzitter is trots op de tientallen vrijwilligers die zich al anderhalf jaar inzetten om dit allemaal mogelijk te maken en dankbaar voor de lokale bedrijven die ons ondersteund en gesponsord hebben. Ook bedankt hij Fonds 1819, hulpfonds de Berkel en gemeente Lochem die ons samen een flinke financiële injectie hebben gegeven. Boudewijn spreekt zijn grote dank uit aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen. “Echt hartverwarmend! Dat is wel een applausje waard!”

Banenzwemmers uit de hele regio
Na de openingsduik stonden de eerste banenzwemmers klaar om weer hun banen komen zwemmen. Het Leussinkbad heeft abonnees uit de hele regio die in het zwemseizoen zeer regelmatig baantjes komen trekken, bijvoorbeeld tijdens de zogeheten vroege vogel-uurtjes van 7.00 tot 10.00 uur. Sinds vorig jaar is online reserveren verplicht. Dat bevalt veel zwemmers erg goed, omdat de drukte dan heel mooi wordt verdeeld en er altijd prettig gezwommen kan worden in eigen tempo.

Na het banen zwemmen waren er tijdens de openingsmiddag ook spellen voor de jeugd. Zij deden waterpolo in het water en in het ondiepe bad speelden zij boter, kaas en eieren! Op dit kant waren enkele kleine spellen. We hopen vanaf 19 mei weer recreatief zwemmen te mogen aanbieden, als de versoepelingen dat toelaten!

Mooi jubileumseizoen voor de boeg!
Met het nieuwe bad en het 50-jarig bestaan heeft het zwembad een mooi jubileumseizoen voor de boeg! Wil je meer weten over de openingstijden, zwemlessen, aquasporten, activiteitenagenda en het reserveren? Lees dan verder op www.leussinkbad.nl, in de nieuwsbrieven en op Facebook en Insta.

Meer info opening

Meer info algemeen