Gemeente Lochem en VVN delen veiligheidshesjes uit aan basisschoolleerlingen

Lochem – Veel kinderen gaan iedere dag op de fiets naar school. Dat is goed voor de beweging én het milieu. Maar fietsen naar school is niet zonder risico’s. Zeker in deze donkere maanden. Om kinderen beter zichtbaar te maken op de fiets, deelt de gemeente Lochem samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) gratis veiligheidshesjes uit aan alle basisschoolleerlingen in de gemeente Lochem.

’s Ochtends is het langer donker en het duister valt vroeg op de avond. De gemeente en VVN vinden het daarom tijd om stil te staan bij zichtbaarheid in het verkeer. Want wist je dat je met donkere kleding pas op 20 meter zichtbaar bent voor je medeweggebruiker? Met lichte kleding wordt dit 50 meter en met fluorescerende materialen, zoals verwerkt in het hesje, ben je al zichtbaar op 150 meter.

Hesjes vanaf december beschikbaar
De veiligheidshesjes worden beschikbaar gesteld voor alle leerlingen uit de groepen 1 t/m 8 in de gemeente Lochem. Ze worden in de eerste week van december afgeleverd bij de scholen. Daarna worden de hesjes eigendom van het kind. Met het gratis beschikbaar stellen van de hesjes hopen de gemeente en VVN het dragen ervan te stimuleren.